Imponerende overwinning van D2!

Bloemendaal D2 dacht ongetwijfeld dat er een ‘makkie’ aan kwam: de D2 van Alliance stond immers puntloos onderaan. Na 10 minuten in de 1e helft moeten ze zich beseft hebben dat hier iets niet klopte. Zij kwamen nl. de middellijn niet over en werden met goed combinatiespel en een enorme beleving vastgezet.

Achterin ging keeper Kyle gretig achter zijn tweede ‘clean sheet’ aan. In de tweede helft moest hij daar met een paar knappe reddingen voor knokken. Achterin hielden Tijn en de zeer dynamische Daan alles tegen en Douwe vocht, vooral in de tweede helft, felle duels uit met Bloemendaals beste man. En daarachter, wie stond daar nou? Ties… maar die is toch spits of middenvelder? Arno en Michel hadden blijkbaar iets ausputzerigs in hem herkend en ik moet zeggen, hij deed het fantastisch; gedecideerd en ontspannen.

Op het middenveld hadden Kobus, Timon en Mees en later ook Young Kon en Thomas alles onder controle. Veel loopvermogen, inzet en het zijn slimme, behendige voetballers. Maar ja, het probleem van de D2 waren de doelpunten. Ik heb ze koploper RCH D1 een paar weken geleden goed partij zien geven, maar toch met 2-0 zien verliezen, omdat de bal er niet in wilde. Joep brak de ban! Volgens mij legde Lars de bal voor zijn voeten en hij scoorde met een ongenadig hard schot vlak voor de rust de meer dan verdiende 1-0.

In de tweede helft zagen we een nieuwe spits: Jonte. Een brokje dynamiet met kort lontje. Coach Arno had hem waarschijnlijk gezegd dat hij veel waarde voor het team kan hebben, mits hij zijn hoofd zou gebruiken……… Het is de vraag of Jonte nou helemaal begreep wat zijn coach bedoelde, maar uit een vlijmscherpe corner van Lars scoorde hij met een fraaie kopstoot de 2-0. Even later een corner van links (hij wilde ‘m zelf gaan nemen); Young Kon nam hem prima en Jonte had alweer zo’n kopstoot in huis. We hebben het hier niet over slappe inknikkertjes!

De feestvreugde werd verhoogd door een goede actie van Jasper die de bal vrijmaakte, onderuit gehaald werd, maar aangezien de scheids (Bram) goed de voordeelregel toepaste stond Jonte ineens voor de keeper: 4-0.

Jongens, een fantastische prestatie. Knap dat jullie zo hebben doorgezet en niet zijn gaan twijfelen en hulde aan jullie trainers die altijd uitstraalden dat het wel goed zou komen.