D1 wint alle drie de Toppers

D1 wint alle drie de Toppers!

Drie weken geleden had de 1e klasse 03 vijf koplopers zonder punt verlies. De arme D1 moest drie weken achtereen tegen een van die vijf sterke teams. De eerste twee weedstrijden eindigden in een verdiende zege. Nu kwam IVV op bezoek.

Van onze spion Frank Versteeg hadden we al begrepen dat IVV bepaald niet voor de poes was. Dat bleek alras. IVV combineerde af en toe op hoog tempo door onze defensie, waarin Tijn zich als invaller overigens prima staande hield. Bas en Joel winnen meestal al hun duels, maar ook zij werden flink beproefd. Een hachelijk moment beleefden we bij een indirecte vrije trap op 7 meter voor ons doel, maar gelukkig vloog de bal naast. Verder zaten de IVV-ers er fel op; prima inzet, waar op het middenveld Pepijn, Jesse en Mattijs de handen vol aan hadden. Deed de D1 wat terug? Jawel, want vandaag had Robbie het op zijn heupen. Hij bezorgde zijn tegenstander complexen, hij liep hem links en rechts voorbij en bracht collega-aanvallers een paar keer prachtig in positie. Kort voor de pauze kwamen wij onverwacht op voorsprong. Goed storen bracht de bal bij Youri die Tim hoorde (hij zag hem echt niet, maar Tim brulde) en de bal mooi aanspeelde. Tim weet meestal alleen voor de keeper heel goed wat ie moet doen: 1-0.

In de tweede helft kwam de D1 alerter uit de startblokken. We begonnen de duels te winnen en IVV kwam minder gemakkelijk voor ons goal. En als ze dat al klaarspeelden grepen met name Wesley en Bernhard zeer gedecideerd in. D2-er Young Kon liet met zijn invalbeurt zien dat onze D2 uitstekende spelers bevat, want hij draaide prima mee in de 1e klasse. Toch viel de 2-0 nogal uit de lucht. Na een overtreding op Robbie nam Jesse de vrije trap hard en goed geplaatst, maar dat de keeper de bal los zou laten was voor iedereen een verrassing. Behalve voor Youri: 2-0. Daarna ging het snel; de IVV-ers vielen na de 2-0 ontmoedigd ter aarde en voor ze van de frustratie waren bekomen lag de 3-0 al in het netje. Een verdediger raakte licht in paniek van gehijg in zijn nek van onze voorwaartsen en hij plaatste de bal achter zijn keeper. De D1 kreeg vleugels en wilde ook nog een mooi doelpunt maken. Robbie, wie anders vandaag, speelde een man uit en gaf diep op Youri, die zijn tegenstander uitkapte en hard en geplaatst uit haalde: 4-0.

Vervolgens kregen we nog een paar eigenaardige laatste minuten, waarin IVV tot 4-2 inliep. Het was de weer relaxt keepende Lucas niet gegund om een ‘clean sheet’ op zijn palmares bij te schrijven. Eerst tuimelde Wesley op de grond (ik zag het niet, maar volgens de dichtbij staande ouders werd ie op zijn enkel getikt), waarna de IVV-spits beheerst afrondde. Het slotaccoord was een vrije trap die volgens iedereen via de lat voor de lijn stuitte, maar niet volgens de verder prima fluitende scheidsrechter.

Drie zeges op rij tegen directe concurrenten: een fantastische prestatie. Een domper op de feestvreugde was het bericht dat een uitgevallen IVV-speler zijn sleutelbeen heeft gebroken. Beterschap, kerel!