D1 doet het prima in Zaanstad: 1-3 bij Hellas Sport

Voor de tweede opeenvolgende week moest de d1 een ongeslagen medekoploper bestrijden. Hellas Sport had tot nu toe geen tegendoelpunt geïncasseerd. Al in de 1e minuut lieten onze mannen zien dat ze er zin in hadden. Er werd onder leiding van Jesse, Mattijs en Pepijn prachtig gecombineerd en rustig opgebouwd en met name Patryk was moeilijk te stuiten. Hellas had voorin een paar handige mannen, die graag duikelden en dat leverde ons maar liefst drie vrij trappen op de rand strafschopgebied op. Keeper Lucas gaf echter geen krimp. Na zo’n tien minuten kwamen we verdiend op voorsprong. Robbie prikte de bal op Youri, die fraai mee nam en in blind vertrouwen op Patryk gaf. Die tikte de 0-1 binnen, die hij aan zijn overleden opa opdroeg. In de laatste minuut voor rust lag de bal ineens op de stip….. Grote verbazing, maar goed, we gingen dus met 1-1 rusten.

Mentaal zijn onze mannen echter onverwoestbaar. Geen gezeur tegen de scheids, gewoon lekker blijven voetballen en slim zijn. Dat slimme liet de weer uitstekend spelende Bas zien. Hij reorganiseerde af en toe zijn verdediging. Hellas had namelijk een hele rappe en behendige speler. Bernhard en Wes hadden het zwaar met hem. Maar tegen Joel was hij niet opgewassen. De eerste 10 minuten na rust waren voor Hellas, maar toen achter alles weer goed stond (met Thomas als rots in de branding) nam het middenveld de wedstrijd in handen. Jesse gaf een prachtpass op Pepijn, waar hun keeper net redde.Er ontstonden steeds meer kansen en het was uiteindelijk Bas die hard uithaalde en zijn schot, van richting veranderd, doel zag treffen. Zoals de oude meester C, het zegt: “als je niet schiet, kun je niet scoren”. Vervolgens werd Jesse uit het veld geschopt en de scheids stuurde de dader gelukkig voor vijf minuten langs de kant. De kansen stapelden zich op, maar uiteindelijk kwam de 1-3 na goed opletten van Tim tot stand. Hun (overigens erg goede) keeper speelde als een soort ausputzer. Dat heeft wel een nadeel als je verdedigers onverwacht de bal verliezen. Tim schoot ineens op goal, de keeper kon zijn schot nog half blokkeren en vervolgens doken Youri en Patryk als bloedhonden op de stil-liggende bal: 1-3.