02/10 Alliance ’22-Young Boys - Zo 4d

RUTGER LEEUWE KWELGEEST VOOR YOUNG BOYS - Harde leerschool
DOOR FRANK VAN DE GEVEL
HAARLEM -De spelers van Alliance '22 kunnen zich zaterdag zonder gêne melden voor het feestje als door de voorzitter van de KNVB Michael van Praag het totaal gerenoveerde complex aan de Zeedistelweg officieel zal worden geopend. Uit twee eerdere thuiswedstrijden werd slechts een puntje gepeurd, maar met het vooruitzicht op de ongetwijfeld prettige zaterdag gingen gisteren tegen Young Boys alle remmen los: 7-0

Grote man aan de kant van Alliance was Rutger Leeuwe die maar liefst vijf van de zeven treffers voor zijn rekening nam. Natuurlijk is zo 'n productie niet voor iedereen weggelegd, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de. defensie van Young Boys er niet al te veel van bakte. Vooral doelman Surainy Carolus stond te schutteren en het was dan ook niet verwonderlijk dat hij tijdens de rust vervangen werd door de al even zwakke Glenn Vermolen.
Rutger Leeuwe met 5 doelpunten kwelgeest voor Young Boys - Foto: Susan Velzen
Al in de twaalfde minuut was het raak toen Leeuwe kon profiteren van zwak keeperswerk (1-0) en· twintig minuten later had Carolus geen antwoord op een vrije trap van Leeuwe (2-0). Daarna kon Jim Hurkmans uit een scrimmage zijn team nog meer lucht geven: 3-0. Remco van Zijl (4-0) en Rutger Leeuwe (5-0) zorgden er daarna voor dat Alliance niets meer kon gebeuren.

Toch was het niet alleen maar Alliance dat de klok sloeg. Young Boys speelde echt niet zo beroerd, maar het team is zo piepjong dat er te weinig lijn in het spel is te ontdekken. Voor de beleidsbepalers bij Young Boys is dat helemaal niet zo vreemd omdat dit zondagteam van Young Boys gezien wordt als een voorportaal voor het A-juniorenteam, dat uitkomt in de landelijke eerste divisie. In deze competitie zijn teams als ADO, Vitesse, Roda en Volendam de tegenstanders.

De totale selectie A-junioren relt zo'n 26 spelers en Young Boyszondag moet het normaal gesproken doen met de afvalIers van het A1 team. Dus kan dat zondagteam eigenlijk worden beschouwd als het A2 team van de vereniging. Van zo 'n jong elftal mag in de vierde klasse dan ook niet veel worden verwacht. Een kampioenschap komt dan ook niet voor in het woordenboek en zelfs aan een periodetitel wordt niet gedacht. Met deze wetenschap in het achterhoofd was het dan ook goed te verklaren dat het veel meer ervaren Alliance ook in de tweede helft nauwelijks in problemen kwam en door twee goals van Rutger Leeuwe de eindstand op 7-0 bepaalde.

- Zondag 4de klasse D -

Evenwicht tussen RCH en Beverwijk

RCH kent een moeizame start van de competitie. Gisteren kwamen de Heemstedenaren niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Beverwijk. Joost CorneIissen zette RCH op voorsprong. Na de 1-1 schoot Stefan Ebbeling de tweede treffer binnen, maar Beverwijk kwam toch nog langszij.

Spaarnwoude-Wijk aan Zee
Spaarnwoude was in de wedstrijd tegen Wijk aan Zee de betere ploeg. Het elftal van Rocco de Vos creëerde veel mogelijkheden, maar na de 0-2 achterstand wist alleen Jeroen Boontjes een doelpunt te maken in Spaarndam.

DSK-HBC
DSK kon thuis niet winnen van HBC. Het werd 1-1 in Haarlem-Zuid en daar kon DSK-trainer Theo Beijer wel mee leven. Joey Blom zorgde in de eerste helft voor de voorsprong van DSK, maar Arno Dijkstra maakte verdiend gelijk.

SVIJ-DIO
SVIJ en DIO kwamen een 1-1 gelijkspel overeen. DIO was sterker in het eerste bedrijf, terwijl SVIJ in de tweede helft de beste kansen had. Het waren de routiniers die belangrijk waren in IJmuiden. Jaco Houtkamp zette DIO op 0-1 en Rick Schotvanger zorgde nog voor de rust via een strafschop voor de 1-1 eindstand.

VVC-VV Schoten
Schoten blijft prima presteren en boekte alweer de derde zege van het nog prille seizoen en staat in verliesunten gelijk met koploper Wijk aan Zee. Schoten won met 0-1 bij VVC. Schoten is de verrassing van de vierde klasse D. De gepromoveerde Haarlemmers wonnen gisteren in de laatste minuut met 0-1 bij het sterkere VVC. In de eerste helft was het duel gelijkwaardig, maar na de rust waren de Vennepers sterker en kregen ook de grootste kansen. Donny Zomerdijk maakte het enige doelpunt vlak voor tijd. "Het was vandaag niet goed, maar als je deze wedstrijden ook gaat winnen. Dan ben je op de goede weg", aldus Schoten-trainer Dennis Groot.

Olympia Haarlem-DSOV
Olympia Haarlem nog altijd stroef. Ze draaien nog altijd niet soepeItjes. Tegen DSOV wisten de Haarlemmers met 1-1 gelijk te spelen, maar een zege voor DSOV lag meer voor de hand. Steve Hulsebosch bracht Olympia op voorsprong in de tweede helft waarna Rick Gladon de verdiende gelijkmaker scoorde.