A1 tegen DSOV A1

Met de tweede competitie tegenstander voor de boeg werd er getraind op het nemen van vrije trappen en corners, omdat er weinig rendement uit komt. DSOV had de eerste wedstrijd ook winnend weten af te sluiten en was zeker van plan om ook bij Alliance’22 de drie punten te gaan pakken. Maar wanneer het team van trainer Hubert Kooijman net zo zou spelen als de bekerwedstrijd vorige week, dan zou ook DSOV geen enkele kans hebben. Deze wedstrijd liet zien wat voetbal is en hoe je door simpel samenspel de tegenstander het nakijken kan geven.

Begin
Speciaal voor dit team werd Co opgeroepen om te fluiten. Hij had er zin in al had hij last van zijn hamstring.
De warming up daarentegen was niet van optima forma kwaliteit, het was slap en dit betekend dat het begin van de wedstrijd ook matig zal zijn.
Het weer zat wel mee, een heerlijk, weliswaar, warm zonnetje scheen over het complex en dus werd er besloten om zowel in de eerste als in de tweede helft een momentje rust te nemen om wat te drinken.

Eerste helft
Na een toespraak in de kleedkamer was het dan tijd om te laten zien wat we waard waren. Gedrevenheid en felheid was een vereiste. Maar de eerste 10 minuten deden zeer aan de ogen van menig toeschouwer en zeker ook de trainer. Alles wat je fout kon doen werd fout gedaan en er werd niet gevochten om de bal, laat staan om behoud van de bal.
Het spel verleggen was niet aan de orde en de verdedigende kwaliteiten op de linksback positie waren ver onder de maat. Natuurlijk raak je verwent wanneer een week ervoor een uitstekende partij werd neergezet, maar het begin van deze wedstrijd was ronduit 3e klas waardig.

Toch score
Wanneer je niet in het spel zit moet je toch een beetje geluk hebben met een eerste doelpunt. En dat gebeurde na 15 minuten voetbal. Een schot op doel werd door een speler van DSOV met de hand tegengehouden. De scheidsrechter reageerde goed en gaf een penalty aan de thuisspelende. Zoals afgesproken was het Rob Fenger die deze mocht nemen. Cool en trefzeker wist hij de bal in de linkerhoek te schieten en de openingsscore te noteren.
Het team kreeg het gevoel weer terug ondanks dat het tempo veel te laag lag. Wanneer het tempo omhoog zou gaan zouden de kansen vanzelf komen en de tegenstander na 5 minuten niet meer vooruit te branden zijn. Ondanks dit was het op aangeven van Nelson van de Poll Toine Deen die de tweede goal op zijn naam mocht zetten. Even later was het wederom Toine Deen die de 3-0 diagonaal wist binnen te schieten.

Tweede helft
In de het begin van de tweede helft was het vooral Alliance’22 die de bal had en DSOV het nakijken gaf.
Rob Fenger begon aan een solo waarbij hij 5 tegenspelers moest passeren. Normaal zou dit afgestraft worden, maar deze keer wist hij op simpele wijze de tegenstander zo op het verkeerde been te zetten dat het een lust voor het oog was. En wanneer je daarna ook nog het net weet te raken dan kun je alleen maar je goedkeuring laten uiten.
Nog geen 5 minuten later werd Toine Deen onderuit gehaald in de 16 meter en mocht wederom Rob Fenger de penalty nemen en was de 5-0 een feit.
Duko de Vries die iets later kwam viel in de tweede helft in en bediende Rob Fenger meteen op maat en deze wist met een hard schot de keeper te passeren.

Blessure scheidsrechter
Met nog 15 minuten op de klok kreeg de scheidsrechter toch problemen met zijn hamstring en kon hij niet verder in de wedstrijd. Hij werd met goedkeuring van de tegenstander vervangen door de trainer van Alliance’22.
Na enkele minuten kreeg in het strafschopgebied David Schrijver een enorme duw waardoor hij van scoren werd afgehouden. De spelers lieten keeper Michael Damiaans naar voren komen om de penalty te verzilveren.
Met nog tien minuten te gaan zat er wellicht toch nog een score met dubbele cijfers in, toch Jesse????
Dat David Schrijver ook wilde laten zien wat zijn talenten zijn bleek vlak na de penalty. Net als vorige week liep de kleinste speler van het veld alle tegenstanders voorbij en wist hij vanaf de achterlijn te scoren. Als afsluiter was het Tobias Kuhlmann de er 9-0 van maakte en hierbij de einduitslag neerzette.

Opvallend:
1. Jesse weet nu eindelijk wat winnen met dubbele cijfers betekent.
2. Michael Damiaans scoort zijn eerste van het seizoen.
3. Toine Deen eindelijk weer scorend op dreef.
4. Rob Fenger maarliefst 4 maal trefzeker.

Simpele overwinning levert volgende volle 3 punten op, met als Man of the Match: