D1 te sterk voor Meervogels

Na twee wedstrijden waren er nog vier teams in de 1e klasse, die geen punt verloren hadden. Twee van die team (meervogels en wij) stonden in de brandende zon klaar om te kijken wie de race zou volhouden. De opening was niet al te veelbelovend. Binnen 10 minuten lag de bal, na een zwak verdedigde corner, achter keeper Lucas. Die achterstand verontrustte de D1 totaal niet en zij namen steeds duidelijker het heft in handen. Onder leiding van de uitstekend spelende Jesse drukten wij het goed voetballende Meervogels steeds verder naar achteren. Een schitterende vrij trap van Jesse leverde de 1-1 op en een vervolg naar 2-1 leek niet meer ver af. Meervogels counterde echter bijna naar een herhaalde voorsprong, maar Lucas wist met zijn vingertoppen de bal naast te duwen. En in de laatste minuut voor de pauze lanceerde Patryk Youri, die genadeloos hard uithaalde.

Meervogels ’31 kwam beter en scherper uit de kleedkamer dan wij. Na rust moest Bas steeds meer achter zijn defensie assisteren, omdat Thomas en Bernhard erg goede, snelle spitsen als tegenstanders hadden. De 2-2 viel en veel D1-volgens keken elkaar bezorgd aan. Maar onze mannen verblikten noch verbloosden en uit een mooie, via Mattijs, Joel en Jesse opgebouwde aanval, kreeg Tim het op zijn heupen. Hij dribbelde het strafschopgebied binnen, gaf scherp voor en Youri tikte achter zijn standbeen binnen. Vlak daarop onderschepte Jesse een aanval van Meervogels en de bal kwam voor de voeten van Patryk, die daar altijd wel raad mee weet: 4-2.

Volgende week wordt het waarschijnlijk nog spannender. Dan moeten we tegen Hellas Sport, die net als wij 3x gewonnen hebben.