Verslag Alliance22 B1 BSM B1 (plus kort de andere wedstrijden)

Op deze snikhete dag stond vandaag voor alle 3 de B teams een wedstrijd in de competitie op het programma. De B1 speelde thuis tegen BSM B1, B2 ook thuis, maar dan tegen DSS B1 en de B3 speelde uit tegen SVIJ B2.

Er was afgelopen week goed getraind en op een paar afwezigen na, was de gehele B zo goed als compleet vandaag. Er was afgelopen week bijzonder getraind, zo was er maandag een onderling toernooi gehouden en werd er door de B2 en B3 gezamenlijk getraind op donderdag. Ben Kauling nam telkens even wat spelers apart voor individuele trainingen.

De B1 trainde opnieuw apart en begon met Techniek. Vanwege hun kwaliteiten waren ook Lars en Arvid toegevoegd aan deze groep.

Het leukste voor een trainer is als een situatie waar op getraind is, of een kunstje waarop getraind is in de wedstrijd gebruikt word. Tijdens de techniektraining (aan het einde daarvan) was er, voor de leukigheid, getraind op de Christiano Ronaldo. Dit is de schouder bal welke hij tegen Ajax vorig seizoen deed. Hij gaf hiermee de bal uitstekend voor en bracht Real Madrid toen dichtbij een goal. De bal was via de schouder getikt en was erg leuk en mooi om te zien. Ik kom hier nog verder op terug in het B2 verslag.

De B3 speelde uit en was al vroeg op pad. Aanwezig waren 15 spelers; Boudewijn, Christiaan, Jasper, Jelle, Jorg, Jurriaan, Lou, Max, Mees, Mike, Niels, Sander, Stijn, Thom en Wim. Afwezig was Machiel. Volgens trainer Karim Gebaly ging de groep gelijk op en is er duidelijk vooruitgang te zien in het spel van de B3. De stand was 3-2 en na een afgekeurde goal (3-3) van Alliance ging het mis. Zo verloren ze ruimschoots met 6-3 en betekende dit opnieuw een verlies in de competitie.

In de competitie staat de B3 nu onderaan (op 1 na laatste) op de 10de plek. 3 wedstrijden gespeeld en 3 verloren. In de beker staat onze B3 nu op een gedeelde 2de plaats. Om door te gaan moet er een 1ste plek bemachtigd worden.

De B2 speelde vandaag thuis op het kunstgras en was onder de zeer bekwame leiding van Ben Kauling. Het team welke bestond uit 15 spelers. Koen viel in als keeper en verder waren: Alan, Arvid, Daniël, Dennis, Kick, Lars, Mathijs, Max, Nino, Renzo, Rick, Sandor, Sven en Tim aanwezig. Afwezig was Khalid.

Ik had het genoegen om de eerste helft te aanschouwen. Onze B2 begon eigenlijk meteen dominant. Positioneel stond het redelijk, alleen waren ze wat slordig in de mandekking. Hierdoor kon DSS telkens weer op voorsprong komen na een gelijkmaker van Alliance. Er werd toch echt 3x gemakkelijk langs de volledige linkerkant van Alliance gelopen om hier vervolgens na de solo zelf een goal van te maken. Het was natuurlijk bizar dat de spelers niet na de eerste keer hierop voorbereid waren.

Onze Lars (Da Wünderbar) komt dan wel niet uit Denemarken, maar is erg georganiseerd in zijn spel (zoals alles in Denemarken is). Hij had wat kansen nodig (wat zonde was, want de keeper van DSS was dramatisch met het klem hebben van de bal), maar kon uiteindelijk toch zijn eerste van de dag intikken. Hoewel dit een niet te missen kans was, was hij toch van groot belang, immers DSS was zojuist op voorsprong gekomen.

Het was dan ook opnieuw Lars die na een 1-2 voorsprong van DSS opnieuw de stand gelijk maakte. Toen gebeurde er mijn favoriete moment van de wedstrijd. Lars speelde de bal via zijn schouder! Hoewel daar niet dezelfde kans uit ontstond als bij Real Madrid, was dit toch een leuk moment. Het in praktijk brengen van training!

Onze andere Scandinavische genoemde voetballer Arvid, was ondertussen in de partij gekomen. Hij maakte een paar keer een goede en scherpe actie en scoorde zijn eerste goal uit buitenspelpositie. Deze werd natuurlijk afgekeurd. Maar dit hield hem niet tegen. Zo scoorde hij kort daarna opnieuw de gelijkmaker (want DSS was ondertussen weer op voorsprong gekomen). Hierna maakte hij opnieuw een goal en bracht onze B2 voor het eerst in de wedstrijd op een wel verdiende voorsprong.

Voor mij was de wedstrijd onderdeel van de voorbespreking bij de B1, omdat er toch wat punten waren die wij probeerden te voorkomen. Zo moest er beter op de man gedekt worden als de B2 deed en kon het veld wel wat meer breedte gebruiken. Uiteindelijk won de B2 met 6-3 en helaas heb ik de tweede helft niet kunnen zien.

Onze B2 heeft momenteel een gedeelde eerste plek met 9 punten uit 3 wedstrijden. Zij staan op doelsaldo 4de en hebben nog alle kans op het kampioenschap. Zo staan ze na 2 wedstrijden 2de in de beker en kan daar nog een eerste plek behaald worden. Wel zou er dan een winst bij BSM B2, met een hoger verschil dan 7 doelpunten (in het voordeel van Alliance), behaald moeten worden.

De B1 moest vandaag aantreden tegen BSM B1. Opnieuw stond deze wedstrijd op het schema, maar dit keer in de competitie. Omdat er bij de vorige ontmoeting nogal wat verhitte situaties ontstonden en de spelers van BSM zich helaas niet konden gedragen, had ik direct na de wedstrijd een verzoek ingediend bij Ronald Moring (scheidsrechters coördinator Alliance22), met dat ik een strikte en dus strenge scheidsrechter wou hebben die niet bang was om kaarten te trekken bij deze wedstrijd. Deze stelde Erik Janse aan als scheidsrechter voor ons duel.

Ik was een beetje hoogmoedig, want na onze ruime overwinning (1-5) en tevens een moeizame strijd uit bij BSM in de beker, was ik ervan overtuigd dat we vandaag zouden winnen, dit keer met nog ruimere cijfers. Niets bleek minder waar.

De B1 telde vandaag 15 spelers en was op Joost na compleet. Aanwezig waren: Boyd, Cas, Daan, Derek, Elias, Floris, Giel, Gijs, Gosse, Jordi, Lucas, Robert, Sjoerd, Teun en Tommy. Helaas waren Floris en Boyd te laat, gezien Floris de keeper is, had dat in deze wedstrijd geen gevolgen. Voor Boyd betekende dat plaatsnemen op de bank en geen aanvoerders rol. Want een aanvoerder is altijd ruimschoots op tijd.

Onze B2 trainer Ben regelde voor ons shirts, dit omdat BSM in vrijwel dezelfde kleur als de onze speelt en hierdoor voor de scheids en spelers onduidelijk zou zijn wie bij wie hoorde.

BSM begon eigenlijk sterker dan vorige keer. Ik denk dat dat voornamelijk kwam omdat ze ontzag hadden voor de uitstekend fluitende scheidsrechter. Deze had voor de wedstrijd al snel de indruk gewekt bij beide ploegen het zeer serieus te nemen en zodoende dus meteen duidelijk aanwezig was. BSM begon sterk, maar toch konden wij komen. Er waren wat kansen, maar opnieuw was er op het middenveld een probleem in mogelijkheden om aan te spelen. Zo wisselde ik 2 spelers na een paar minuten van plek en hadden wij al weer wat meer controle. Aanvallend was ons middenveld zeer goed bezig, maar verdedigend waren we steeds net te laat. Zo kon Elias prima een aanval opzetten, maar was extreem slordig in het verdedigen van zijn mannetje. Extra werk voor de rest en zo was er voor de net uit Tsjechië teruggekeerde Gosse ineens gigantisch veel werk te doen. Teun stapte regelmatig te vroeg in en zo kon BSM toch nog gevaarlijk worden.

Het was dan ook BSM die op voorsprong kwam in de eerste helft. Dit kwam met name omdat we verzuimden de bal goed aan te nemen en er dus sprake was van een technisch probleem bij onze B1. Middenveld kwam steeds te laat in de duels en misten de lef en het gogme om ruimere aanvallen op te zetten en scherper in de duels te zijn. Het was Robert die regelmatig met zijn rush naar voren een scherpe aanval kon opzetten en de bal kon voorgeven. Derek viel opnieuw op en opnieuw in positieve zin. Hij was sterk aan de bal en was op het middenveld toch zeer aanwezig. Helaas was er bij BSM een overtal aanwezig op het middenveld en zodoende kwamen we er steeds niet uit. Iets wat ik moest oplossen in de rust.

Lucas maakte nog een vroege goal, maar deze werd helaas afgekeurd omdat de keeper werd gehinderd. De scheidsrechter overlegde met de grensrechter en keurde de goal af.

Zoals ik aangaf was het BSM die op voorsprong kwam. Een inworp resulteerde in de tegengoal. Er werd niet goed op de man gedekt waardoor een middenvelder van BSM vrij kon staan en van grote afstand kon schieten. Hij schoot uitstekend binnen en tekende voor de 0-1. Het was Alliance22 die zichzelf deze tegengoal mocht verwijten. Jammer hoor. Tegen 0-1.

Ik vond de tegengoal onterecht. En dit was niet alleen omdat ik de trainer van de B1 ben, maar ook omdat ik vind dat voetbalkwaliteit boven alles gaat en er bij Alliance22 gewoon meer kwaliteit in de ploeg aanwezig is en de acties en het voetbal gewoon mooier was dan bij BSM.

De scheidsrechter overigens en dat kan ik niet genoeg zeggen, had de wedstrijd fantastisch onder controle. Beide ploegen hadden ontzag voor hem en hij kon zonder noemenswaardige problemen de wedstrijd leiden.

BSM kwam al wat vaker dichtbij ons doel. De lange bal werd vaak gespeeld en zo kwamen er een aantal kansen voor hun. Gelukkig bleef een tweede goal en ook een nog vroegere tegengoal uit. Wat bij ons wel goed ging waren de voorzetten, er mochten vele voorzetten gegeven worden, maar helaas liepen onze spelers er niet tegenaan en dus bleef de goal in ons voordeel geruime tijd uit.

Rommelig was het woord wat in mij op komt als ik terug kijk op de video (ja want dankzij Wouter werd ook deze wedstrijd gefilmd). Na de tegengoal was BSM naarstig opzoek naar een tweede goal, maar werd hierdoor positioneel rommeliger waardoor wij beter in de wedstrijd kwamen en zodoende de gaten vielen in het BSM team.

Er kwamen wat vaker gevaarlijke acties van onze kant en omdat deze toch nog wat slordig waren bleef opnieuw de goal uit. Schaamteloos schreeuwde ik instructies vanaf de kant om zodoende de groep te coachen.

Door het doorkoppen van Lucas en voorzet van Gosse kon de nu vrij staande Cas aangespeeld worden en deze kon beheerst inschieten. Zo was de stand na ruim een half uur gelijk. Cas stond zeer goed in de vrije ruimte en stond tevens open voor de bal. Hierdoor had hij alle tijd voor deze goal en had de tijd niet nodig. Zonder aarzelen schoot hij hem in. Prima gedaan! Cas 1-1.

In de rust moest ik het probleem van de man meer op het middenveld op lossen. Ik deed iets wat ik normaliter niet doe. Ik veranderde van systeem. Ik zag het probleem op het middenveld als dermate groot en had niet de spelers om dit op te lossen. Zo was Joost (fysiek snel en fel) geblesseerd en Gosse (fysiek sterk en snel) in de eerste helft helemaal leeg gespeeld. Een wijziging van tactiek zou goed moeten kunnen uitpakken geloofde ik. Zo ontstond de bijzondere situatie waarin ik speelde met Jordi en Sjoerd als diepe spitsen. Iets waarvan ik met name bij Jordi hoopte op resultaat.

De omschakeling van systeem was wat moeizaam, want positioneel klopte het niet echt helemaal. Zo ging de rechtsmid weer naar binnen en kwam de centraal mid weer naar buiten. Maar goed, de bedoeling was aanwezig. Het pakte toch goed uit, want in de tweede helft waren wij weer eens echt de baas. Veelal speelde het spel zich af op de helft van BSM en waren er vele kansen. Er werd net naast, op de lat, net over en allemaal bijna gescoord. Net niet.

Een opening van Jordi op Lucas werd via zijkant (door Lucas) gespeeld naar Sjoerd. Deze faalde in eerste instantie de bal op juiste wijze aan te nemen, maar probeerde het direct opnieuw en zette door. De aanhouder wint en Sjoerd schoot met al zijn macht de bal achter de BSM keeper. Terecht en Bijzonder. Sjoerd 2-1.

Jordi kwam nog even oog in oog met de keeper en verzuimde deze gecontroleerd achter de keeper te schuiven en hierdoor de wedstrijd te bepalen. Het doelpunt bleef geruime tijd uit en dit bracht wat spanning (best veel) met zich mee, met name bij mij. Ik was bang voor een herhaling van de bekerwedstrijd waarin we de gehele 2de helft met 2-1 voor stonden en net voor tijd een tegengoal incasseerde.

Vervelend was dat er door ons een aantal keer buitenspel gelopen werd en hierdoor goed opgezette acties alsnog verloren gingen door een (terecht) fluitsignaal van de uitstekend fluitende Erik Janse.

Ondanks wat kansen van BSM en een uitstekende redding van Floris op een schot welke een goal had moeten zijn van BSM, bleef het 2-1 staan. Dit tot grote frustratie bij mij en de spelers omdat er een goal in de lucht hing en zoals het in het voetbal dan gaat, als je hem zelf niet maakt, krijg je hem tegen. Dat moesten we toch echt voorkomen. Zo werd het zo af en toe nog knap lastig achterin omdat we veelvuldig slordig waren geworden.

Toch kon via een enorme rommel in het strafschopgebied van BSM Tommy van nog geen halve meter afstand van de doellijn de bal na een enorme strubbeling binnenschieten/knieën/lopen en maakte zodoende een eind aan de strijd. Er stond nu een goede voorsprong op het score bord en met vrijwel geen tijd over op de klok, zou dat klaarblijkelijk de eindstand zijn. Gelukkig maar erg bizar. Tommy 3-1.

Deze beladen en zware wedstrijd koste ons toch veel energie en de extreme hitte hielp daar echt niet bij.

Door onze overwinning staan we nu met 4 punten uit 3 wedstrijden op de 6de plaats en is kampioenschap nog steeds in zicht. Boven ons staan Uno en Haarlem Kennermerland ongeslagen bovenaan met 9 punten uit 3 wedstrijden. De laatste (Haarlem-Kennermerland) is onze wedstrijd van volgende week. Deze spelen wij UIT en dit beloofd een zeer moeilijke wedstrijd te worden. Wellicht 1 waarin wij ons moeten onderscheiden voor een mogelijk kampioenschap. Ik geloof er in ieder geval in. Vooral als we zelf ons spel gaan spelen. In de beker staan we bovenaan met 4 punten uit 2 wedstrijden en hebben we nog een wedstrijd tegen Concordia te gaan. Dus dat gaat zeer zeker goed komen.

Spelers: Boyd 6,5, Cas 7,0, Daan 6,5, Derek 7,0, Elias 6,5, Floris 7,0, Giel 6,0, Gijs 6,5, Gosse 6,5, Jordi 7,0, Lucas 7,5, Robert 7,0, Sjoerd 6,5, Teun 6,5 en Tommy 6,0.

Teamcijfer: 6,7

Man of the Match: Lucas Hom (7,5).

Gevaarlijk, aanwezig, positioneel goed en tevens bij vrijwel elke goal betrokken.

Uiteraard hebben wij bij onze volgende uitwedstrijd tegen Haarlem-Kennermerland vervoer nodig, maar vooral supporters. Dus ouders van de B1 spelers kom eens massaal mee!!

Tot volgende week!