Alliance’22 A1 tegen Velsenoord A1 voor de beker.

De tweede en laatste bekerwedstrijd voor plaatsing voor een volgende ronde was tegen Velsenoord. Een team welke ook in onze gewone competitie voor komt en een team die Onze Gezellen met 7-2 de les leert.

De eerste bekerwedstrijd was tegen het zeer tegenvallende DSK. Daar werd ook met een ruime zege van 9-0 van gewonnen, ondanks dat er toch ook grote kansen waren om met een hele grote uitslag van dik boven de 10 naar huis te gaan. Deze keer was het in ieder geval zaak om er een winst uit te halen zodat we hoe dan ook de volgende ronde behaald hebben.

Begin
Alvorens de voorbereiding van de wedstrijd begon werd de kleedkamer omgetoverd tot discotheek en mocht de trainer de spits naar huis rijden om kousen te halen. Bij terugkomst was de groep begonnen met de warming-up en werd de muziek buiten voorgezet.
Scheidsrechter Schrijver begon om stipt half twaalf met de wedstrijd en de thuisspelende jongens hadden er zin in. Zelfs oud coach Ed was vanuit Zandvoort gekomen om te zien wat de knapen er van bakte.
Het was goed positiespel wat werd uitgevoerd en het was enkel wachten op een goal. De tegenstander had totaal niks in te brengen in het bijna feilloze spel van Alliance’22. Het wachten was op de eerste treffer.

Vier doelpunten op rij
Na een klein kwartiertje was het raak. Net als vorige week was het Duko de Vries die de openingstreffer op zijn naam zette en weer deed hij dit met zijn linker been. Dit doelpunt was de eerste in een reeks van vier welke in de eerste helft gescoord werden. Nummer twee kwam op naam van Rob Frengen. Vanaf de achterlijn schoot hij de bal richting het doel en doordat de keeper er geen grip op had verdween de bal in het doel. Nummer drie mocht bij Tobias Kuhlmann bijgeschreven worden. Na een aanval kwam de bal voor de voeten van Tobias die zonder na te denken de bal in de verre hoek schoot. En de laatste van de eerste helft was eigenlijk wel de mooiste. Vanaf eigen helft wist de links back David Schrijver een solo te doen over de linker kant van het veld. Daarbij passeerde hij menig tegenstander en uiteindelijk ook de keeper. Vlak na de vierde treffer was er een mooie actie van Toine Deen die de bal over de voor zijn doel staande keeper wist te stiften en helaas moest toezien dat de bal tegen de lat kwam.

Wie wissel je
Wanneer je zo’n perfecte eerste helft speelt en je hebt 3 wissels langs de lijn staan is het altijd lastig wie je moet wisselen. Dan vragen natuurlijk de gewisselde spelers zich af wat ze niet goed deden en waarom juist zij gewisseld werden. Een simpele uitleg was in dit geval dat ik aan een ieder speelminuten wil geven en dat er op dat moment geen slechte speler in et veld liep. Een luxe probleem dus.

Tweede helft
In de tweede helft was het niet anders, Alliance’22 was heer en meester op het veld en liet dit ook zien. Wanneer je dan langs de kant staat is het gewoon wachten tot er weer gescoord werd. Dat gebeurde dan ook vrij snel. Wederom Rob Frengen wist de keeper het nakijken te geven en vierde de vijfde treffer. Ook Tobais Kuhlmann maakte er twee deze wedstrijd. Na het aangeven van Daan de Winter kon Tobias de hoek uitzoeken en de bal daar neer leggen.
De zevende en laatste treffer kwam op naam van Alex Bandt. De uitgekomen keeper zag dat Alex de bal over hem heen schoot in het verder lege doel.

Opvallend:
1. De linker been van Duko de Vries is beter dan zijn rechter been, terwijl hij toch echt rechts is.
2. Michael Damiaans had na een perfecte vorige week vrij gekregen van zijn medespelers en hoefde slechts 1 maal in actie te komen.
3. Toine Deen wist ondanks de mooie actie weer niet te scoren.
4. De kleinste man van het veld maakt een solo van 50 meter en scoort.

Simpele overwinning levert volgende bekerronde op, met als Man of the Match Rob Frengen.