Wedstrijdverslag Alliance’22 B3 Odin’59 B4

Vandaag moest de B3 van Alliance’22 het opnemen tegen Odin’59 B4, deze wedstrijd stond in het teken van de KNVB Beker. Het eerste bekerduel en tevens eerste duel van de B3 ging 4 weken geleden verloren met 6-1. Dit alles en de stijgende lijn die de B3 laat zien, zorgde bij iedereen voor goede hoop. Omdat het een beker wedstrijd was had ik, de coach en trainer van dit team. Een andere tactiek bedacht 4-2-3-1, het Nederlands elftal systeem.

Iets later dan verwacht (vanwege een beetje uitloop van de wedstrijd voor ons) konden wij dan eindelijk gaan beginnen. Het team stond super gemotiveerd aan de start van de wedstrijd in een lekker zonnetje. De toegestroomde ouders en belangstellende hadden het najaar zonnetje en de B3 verkozen boven andere activiteiten, wat er voor zorgde dat het gezellig druk was rondom onze wedstrijd.

De scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd. Iets wat in vorige wedstrijden mis ging, ging deze wedstrijd goed. We knalden er meteen bovenop, met imponerend voetbal kregen we kans op kans. Na ongeveer 15 minuten verdiende wij een corner. We weten dat onze spits erg kop sterk is en dit dus een uitgelezen kans was om te scoren. De corner werd genomen, hieruit kwam een goede voorzet. Lou kwam opnieuw weer eens goed in de bal en kopte deze ijzersterk achter de keeper van ODIN. Voor het eerst dit seizoen een voorsprong voor de B3.

Hierdoor was ik benieuwd geworden hoe mijn team zou reageren op deze voorsprong. Dat deden ze in het begin goed. Met af en toe heel mooi combinatie voetbal pakten we goed door. Twee afstandschoten van Odin die met mooi keeperswerk van Mees uit het goal werden gehouden , waren de enige ODIN kansen in de eerste helft. Vlak voor rust zakte wij een beetje in met ons spel, maar dat viel erg mee en dat was het enige probleem, iets wat mij tevreden stelde. De tegenstander voelde zelfs dat wij sterker waren, want de coach van de tegenstander riep tegen zijn spelers dat ze al makkelijk 5-0 achter hadden kunnen staan. Dat was ook zo. Het opvallendste moment was geen goal, maar een geweldige volley/afstands schot vanaf halverwege de helt van de tegenstander die met moeite uit het goal werd gehouden. De bal kwam van de voet van Max. Echt een genot om te zien!

Ik gaf mijn ploeg in de rust de opdracht dit vol te houden en meer ons overwicht om te zetten in cijfers, dus meer te gaan scoren. Door dat onze tweede helft keeper en linksback Mike geblesseerd was aan zijn hand en Sander ziek was. Moest Mees nog een helft op goal staan. Helaas want ik had hem goed kunnen gebruiken op het middenveld. Ook kreeg Jasper mijn complimenten voor zijn goede verdedigende werk rechtsachter.

De scheidsrechter kwam ons uit de kleedkamer halen voor de tweede helft. Het fluitje klonk. Het redelijk dominante spel uit de eerste helft, werd nog dominanter in de tweede helft. Lou haalde in de spits de ene passeer beweging na de andere uit zijn trukendoos. Waardoor we de ene naar de andere gevaarlijke situatie creëerde. Boudewijn de aanvoerder van ons team, welke deze wedstrijd het centrale middenveld vormde met Max, kreeg nog een grote mogelijkheid. Niet veel later en na 5 kansen van onze vaste spits, die er niet in gingen, maakte Lou wederom een goal. We stonden op 2-0 en waren nu redelijk veilig.

De jongens hadden gelukkig door dat er meer te halen viel hier. Dat we nu echt dit moesten doorzetten en uitspelen, zodat onze eerste winst een feit zou kunnen gaan worden. Dus geen tijd om achter over te gaan hangen. Nog gemotiveerder gingen zij verder. Niels kreeg nog een grote kans maar werd (ogenschijnlijk) onterecht voor buitenspel afgefloten. We stonden 2-0 voor en er kwam een tegenaanval. ODIN liep door en speelde een (naar mijn idee) buitenspel staande speler aan en deze kon hiermee de 2-1 binnen tikken. Helaas was het ogenschijnlijke buitenspel niet waargenomen door de scheidsrechter, dit ondanks dat er ruimschoots ervoor werd gevlagd. Het mocht niet baten en het stond dus 2-1. Desalniettemin dacht mijn ploeg dan maar de 3-1, Nog geen 5 minuten later was dit dan ook het geval. Maar dit gebeurde niet zomaar, Max verwerkte de bal tot een goal omdat hij hem op zeer fraaie wijze achter zijn standbeen langs haalde. Hierna volgde nog een paar mooie 1-2tjes voor aan de rechter kant Wim die met mooie passeerbewegingen de bal een paar keer voor het doel kreeg en dus gevaarlijk was voor wat bijna leidde tot de 4-1 maar Lou kopte de bal precies op de lat bij de kruising.

Opnieuw kwam ODIN in aanval, helaas was er weer een moment waarvan ik overtuigd was dat er zich een buitenspelsituatie voordeed. Ook de vader aan de kant met de vlag was dit van mening. Helaas besloot de scheidsrechter anders en kon ODIN de 3-2 binnen tikken. Emoties liepen hierna hoog op, niet alleen omdat dit een voorsprong van de B3 mogelijk in gevaar bracht, maar vooral omdat het meeleven aan de zijlijn van het publiek zeer merkbaar was. De controle mocht niet worden verloren.

Na even wat verhitte minuten klonk dan eindelijk het eindsignaal. Dit was fantastisch, want hiermee was de eerste winst van de B3 van dit seizoen een feit. Iets waar wij allemaal trots op kunnen zijn. Het team is aan het hechten aan elkaar en groeit naar elkaar toe. Het lukt allemaal wat makkelijker en zelfs de toeschouwers waren tevreden. Er werd gesproken van een “erg leuk en aantrekkelijk, maar vooral dominante B3”.

Man of the Mach: Lou! Met zijn spel de uitblinker van het team afgelopen zaterdag!

Goed werk jongens! Op naar volgende week, waar ons de uitwedstrijd tegen SVIJ B2 wacht! Om 10 uur 15 spelen wij, dus verzamelen om 8 uur 45!