Wedstrijdverslag BSM B1 Alliance22 B1 1-5

Vandaag stond op het programma de uitwedstrijd in de KNVB beker tegen BSM B1. Wij hebben deze tegenstander ook in de competitie en gezien hun ruimschootse verliezen moesten wij hier toch met de overwinning mee naar huis kunnen gaan. Maar zoals ik altijd zeg. Niets is zeker in het voetbal.

Geselecteerd voor vandaag waren:

Anton (6), Boyd (6), Cas (6), Derek (7,5), Elias (6,5), Giel (6,5), Gijs (6,5), Joost (7,0), Jordi (6,5), Lucas (7,0), Robert (6,5), Sjoerd (6,5), Teun (7,0) en Tommy (6). Totaal dus 13 spelers. Afwezig was: Gosse (ziek) en Daan (geblesseerd).

In eerste instantie zag de selectie er anders uit dan hierboven. Zo waren Lucas en Teun last minute toegevoegd om diverse redenen en vielen Max en Gosse gister af.

Ook was vandaag de debuut wedstrijd in de B1 voor Teun en tevens was dit Elias zijn eerste officiële wedstrijd in het shirt van Alliance22

Bijzonder was het vandaag dat Sjoerd jarig was, iets wat mij totaal was ontgaan, anders had ik hem natuurlijk niet in de wissel laten starten….

Joost vormde samen met Boyd en Elias het middenveld. We hadden het vrij druk met het zoeken naar openingen. Wel waren we al de dominerende partij, dit resulteerde in veelvuldig balbezit van onze kant. Ik had voor de wedstrijd gewezen op het missen van de 1ste bal en tevens het onjuist aannemen van een bal.

BSM begon meteen fysiek hard op de man te spelen. Al vroeg hadden we last van wat “schopwerk” van de kant van BSM. Toch moesten wij ons hierin niet laten meeslepen en gewoon doorgaan. De scheidsrechter overigens was in gedachten totaal ergens anders, maar goed, het is dan ook weekend.

Met een te zachte bal begonnen we sterk. Zoals ik zei domineerde we wel, alleen was het hier en daar zoals gewoonlijk weer slordig. Niet altijd het duel willen aangaan, zeker niet na de overtredingen van BSM. Aannames waren bij BSM zo af en toe iets fraaier dan de onze, maar toch konden wij hier en daar wat mooi combinatiewerk laten zien.

Hoewel ik vind dat wij al snel moesten uitlopen tot grotere cijfers, zal BSM daar wellicht anders over denken. Hun fysieke spel was het totaal tegenovergesteld van wat wij aan het doen waren. Ons team hoort qua spel niet echt thuis in de 2de klasse en kent meer de speelmogelijkheden van een hogere klasse. 2de klasse is veelal fysiek zwaarder dan hogere. Toch waren we de baas in het veld.

Via een goed opkomende Derek werd een mooie actie ingezet. Jordi deed wat goed voetenwerk en liep uit de bal, waardoor de rechtsback zich vergiste in de situatie en meeliep met Jordi. Hierdoor kon Elias inschuiven aan de linkerkant en gaf Elias uitstekend voor, waarop Lucas in kwam glijden en de bal net kon raken met de punt van de schoen. Zo tekende de goed spelende Lucas voor de opening treffer en zorgde voor een einde aan het doelpuntloze spel van de B1 (behalve uit vrije trappen). Lucas 0-1.

Er werd door Alliance, wel wat slordig, maar toch redelijk samen gespeeld. Joost die overigens opnieuw uiterst sterk speelde was net als vorige week, meteen 1 van de uitblinkers. Ondanks dat we slordig waren, zat er veel potentie in het spel van ons en kansen kwamen er zeer zeker uit voort.

Zo kon Jordi doorlopen op een verloren steekpass van Elias (die helaas richting miste) en deze correct en beheerst achter de keeper plaatste. Verdiend. Jordi 0-2.

Hoogmoed komt altijd voor de val en dat dacht ik ook meteen, toen na de aftrap (binnen een minuut na de treffer van Jordi) het middenveld van BSM kon doorschuiven en via een slapend (nog in roes verkerend) Alliance22 middenveld doorlopen en simpel scoren. Helaas. Tegen 1-2.

Dit ging natuurlijk niet gepaard zonder een goede reactie van ons. Zo kwam Robert op en speelde de bal via Derek (steekpass) op Elias, deze nam goed aan, controleerde de bal en schoot deze zelfverzekerd achter de keeper van BSM. Een doelpunt en meerdere assists tijdens zijn debuut, niet slecht! Elias 1-3.

Het geweldige was dat we weer konden scoren uit acties, het vervelende was dat we ondertussen ook al weer een goal tegen hadden geïncasseerd. .

Omdat Cas voortdurend werd belemmerd (geschopt) in zijn spel, probeerde ik met Tommy (een stuk feller dan Cas) iets af te dwingen bij de tegenstander. Immers Tommy heeft bij mij de reputatie om zelf de felle en fysiek snelle en angstloze jongen te zijn. Helaas kwam ook Tommy niet lekker in de bal en zodoende waren de spitsen vandaag niet productief genoeg.

Later kon Gijs via een (kleine blunder van keeper) vrije trap gemakkelijk inschieten. Dit was een schot over de grond en de keeper van BSM kon deze niet keren. Mooi is anders, maar telt absoluut. Gijs 4-1, nu moest het toch echt gedaan zijn met BSM, Toch?

Na 30 minuten stond er 4-1 op het scorebord. Enige was aan ons om dit verder uit te bouwen naar een monster score en verder geen tegengoals meer te incasseren. Zo kwamen we in de eerste helft nog regelmatig dichtbij een treffer, maar helaas mocht de bal er niet meer in.

Joost verliet overigens ogenschijnlijk zwaar geblesseerd het veld. Hij en zijn directe tegenstander op het middenveld waren constant bezig met elkaar uit het spel te houden (BSM meer met schoppen, Joost meer met voetballen). Dit mondde uit in een punt waarbij Joost verkeerd in kwam en zichzelf aan de rug blesseerde. Overigens had de scheids van extra tijd nog nooit gehoord. Stipt werd er afgefloten op de 40tigste minuut.

In de tweede helft zakte we opnieuw in en was ons spel ver te zoeken. Opnieuw kwamen we slecht uit de kleedkamer, dit ondanks dat ik juist probeer de boodschap helder te houden. Ondanks dat hadden we opnieuw veel balbezit, maar konden deze niet lang behouden. De eerste bal was dan wel veroverd, maar de pass erna die was slordig en onjuist gericht en werd als verloren beschouwd.

We moesten nog duidelijk meer kansen gaan creëren, maar eerst de bal in ons spel te houden. De vleugels kregen wat mogelijkheden om de bal voor te krijgen en dit lukte aardig, ondanks dat de bal geen hoogte meekreeg.

BSM kwam zelf ook nog dichtbij treffers, zo verzuimde zij 3 zeer sterke kansen om te zetten in doelpunten. Hierdoor bleef BSM zelf geloven in de wedstrijd en kregen we ze niet klein. Ze bleven fysiek voetbal spelen en maakte overtreding op overtreding. Dit zorgde ervoor dat Martin (onze leider) meerdere malen tijdens de eerste en tweede helft moest uitrukken voor hulp aan gevallen spelers.

Het middenveld (en dat lijkt alsof ik dat altijd zeg) was niet goed bereikbaar en had geen controle, hierdoor werden we soms daar fysiek overlopen en dit maakte ons spel moeilijker. Toch maakten wij nog steeds goede kansen en hadden zo af en toe redelijke opbouw tot een kans.

Via een uitstekende actie welke begon bij opendraaiende Boyd kreeg Lucas de bal, welke hem met een perfecte lob over de verdediging heen plaatste en deze terecht kwam bij Elias die eigenlijk wou schieten, maar de bal niet zonder zich te draaien kon controleren. Hierdoor was afgeven beter en kon de inkomende Giel bereikt worden. Dit was dan wel laat in de wedstrijd, maar zeer zeker een B1 waardige actie en dan in bijzonder de bal van Lucas. Giel maakte uitstekend af en tekende voor de eindstand 5-1.

Er is nog wat werk aan de winkel, maar wat deze wedstrijd wel gebracht heeft is het goede debuut van Teun en Elias in de B1. Daarnaast bewees Derek dat hij zeer zeker van grote waarde is, door zijn zekere spel en grote inzet. Zo heeft de wedstrijd naast de overwinning toch wat extra geboden. Er is immers weer een speler bij mij in het vizier gekomen en deze heeft bewezen een plek waardig te zijn in de B1.

Na wat bedenktijd en het her bekijken van de beelden kom ik toch op Derek Kraak (7,5) als verdiende Man of the Match, met een 3 tal spelers daar net achter.

Op naar volgende week, waar verbazingwekkend genoeg dezelfde tegenstander (BSM B1) ons thuis zal ontmoeten, maar nu in de competitie.

Man of the Match: Derek Kraak (7,5)

Overigens speelde de B3 overtuigend thuis en won met 3-2 (zonde van de 2 tegengoals, naar waar ik begrijp er sprake was van een 2-0 voorsprong) en verloor de B2 juist uit met 3-2 bij Velzen door 2 (naar zeggen) onterechte penalty’s tegen, waarvan 1 benut werd.