Wedstrijdverslag B1 – SVIJ B1 en kort samengevat B3 en B2.

Afgelopen weekend werd er door de B gevoetbald in de competitie.

De B3 ging op bezoek bij Ado’20 B5 in Heemskerk. (3-2 verloren)

De B2 kreeg Velsen B3 op bezoek. (6-4 gewonnen)

En de B1 kreeg thuis SVIJ B1 op bezoek. (1-1 gelijk)

Ikzelf heb alleen de eerste helft en een stukje van de 2de helft gezien van de B2 en ben natuurlijk zelf aanwezig geweest bij de B1. Dus wat er gebeurde bij de B3, kan ik alleen van horen/zeggen samenvatten.

Volgens de trainer Karim was de B3 dit keer de sterkere partij. Helaas zat het op sommige momenten niet mee en werd er door ADO (ogenschijnlijk) uit buitenspel gescoord en door wat andere slordigheden werd er al snel tegen een 3-0 achterstand op gekeken. Coach Karim Gebaly liet het er niet bij zitten en besloot in de rust de jongens op te peppen. Dit bracht nog een vrij goede 2de helft met zich mee, wat resulteerde in een 3-2 eindstand. Geen slecht resultaat voor een team welke vorige week nog kansloos onderuit ging. Zo doorgaan en de eerste winst is al in zicht!

De B2 was onder leiding van trainer Ben Kauling en had een op papier sterke tegenstander. Ondanks dat is de B2 bij toeval dit seizoen van een kwalitatief hoog niveau. Zij spelen dan ook, wat mij betreft, ten onrechte in de 3rde klasse en dus onder hun niveau. Hierdoor zouden ze op papier moeten domineren in de competitie. Het mooie alleen aan voetbal is dat dat niet altijd dan ook gebeurd. Zo weet vaak de underdog zich toch in de wedstrijd te spelen.

Ik kon gelukkig de eerste helft geheel en een deel van de tweede helft van de B2 bewonderen. Zoals verwacht bracht de B2 een goede ploeg op de been en onder leiding van Coach Ben Kauling waren zijn in uitstekende handen. Hoewel er gedomineerd werd was het voetbal nog verre van goed. Positioneel was de B2 erg slordig, behalve bijvoorbeeld Tim Hillenaar die eigenlijk prima de spitspositie had bezet en zodoende toch wel 3x tot scoren kon komen. Aanvoerder Max Heilig speelde zeer sterk, maar was soms toch iets te lang aan bal, wat resulteerde in een slordig einde van een actie welke hij veelal zelf maakte. Er was met name 1 bal die mij van mijn stoel liet komen tijdens de wedstrijd. Max lobde beheerst over de centrale verdediging heen om zo snel en effectief Tim te bereiken. Deze ronde met een gelijkwaardige bal goed af. Echt een genot om te zien.

Uiteraard was hij de regisseur van de eerste helft, waar er met een stand van 6-0 de rust in gegaan werd. Dit zou dus appeltje eitje worden… Dat dachten ze.. Hoogmoed komt altijd voor de val! De eerste helft was ondanks het slordige voetbal, het missen van de eerste en tweede bal toch echt meer voor Alliance dan voor tegenstander Velsen. Veel reactie voetbal was er te zien. Er werd te weinig vooruit gedacht en hierdoor was veel voorspelbaar geworden. Iets wat in de tweede helft de ploeg toch echt opbrak. Velsen wist toch redelijk in de wedstrijd terug te komen door toch nog 4x te scoren en de eindstand daarmee op 6-4 te krijgen. Iets wat even leek dat het nog erger zou aflopen met de B2. Immers de 2de helft (van wat ik gezien heb) werd gedomineerd door Velsen en er werd bij Alliance kenmerkend voor een dergelijke voorsprong niet juist terug gekomen bij balverlies, ook was dit wellicht te wijten aan het gebrek van conditie. Discipline om je werk te blijven doen in het team ondanks druk en royale voorsprong zijn toch belangrijk gebleken in de B2. Het ontbreken van die discipline breekt een elftal toch snel op. Omschakeling was zwak op zijn best. Jammer. Het had eigenlijk in de dubbele cijfers moeten gaan in voordeel van Alliance22, maar werd (en dat leek zo en voelde zo tijdens de wedstrijd) ter nauwer nood gewonnen door onze B2.

De B1 had vorige week in de competitie al verloren en vol goede moed gingen wij de nieuwe wedstrijd in. De vorige wedstrijd stonden wij 1-0 voor na een goal vanuit een vrije trap (ingekopt door Jordi). Helaas kwamen wij daar slecht uit de kleedkamer en werd er met 2-1 verloren. Dit keer zou het niet gebeuren. Ik probeerde allerlei manieren om de spelers extra te motiveren en hierdoor om eens nog meer het eigen spel te spelen.

De B1 speelde in momenten sterk, maar was het voornamelijk zichzelf moeilijk aan het maken. Tommy Braspenning kon in de 7de minuut na een vrije trap (weer vanuit vrije trap) de losgeslagen bal met een fantastisch fraaie omhaal achter de keeper van SVIJ trappen. Iets wat (ook op Film) er fantastisch uit zag!

Omdat we op momenten toch goed voetbal speelden waren er voldoende kansen. Zo kwam Boyd Hof meerdere malen recht voor de SVIJ keeper, maar werd er opnieuw niet gescoord. Vergeten werd bij een dergelijk formaat keeper LAAG en beheerst in te schieten. Tommy kreeg ook fantastische dieptepassen maar ook hij kon deze niet in cijfers omzetten. Opnieuw was het de afronding die mis ging. Dit is zeer treurig gezien het feit dat we in de eerste helft zeer zeker op 4-0 voorsprong hadden moeten komen. Nu alleen was het goede spel welke vorige week een gehele helft duurde, maar in momenten aanwezig en waren we constant zoekende naar de vorm en het middenveld welke opnieuw onbereikbaar leek.

Boyd die als regisseur aangesteld staat op het middenveld kreeg de controle maar niet over de wedstrijd en werd van kastje naar de muur gestuurd door SVIJ en was hierdoor constant herstellend voetbal aan het spelen in plaats van het opbouwen van ons eigen spel. Dit in combinatie met het veelal missen van de eerste bal, immers de tegenstander kreeg vrij baan om de bal na eigen uittrap op het middenveld aan te nemen. Opvallend wel was Joost, die ondanks dat zijn vader wellicht iets te streng voor hem was, eigenlijk het betere voetbal speelde. Het leek (en dat zal voor Joost ongetwijfeld zo gevoeld worden) dat hij alles zelf moest oplossen. Uiteraard was dit een taak van de regisseur die het wellicht iets te zwaar te verduren had.

De tweede helft was nog dramatischer dan vorige week. We kregen bijna geen kansen meer en de tegenstander koos voor de gemakkelijke weg door veelvuldig overtredingen te maken. In de eerste helft was het voornamelijk de grensrechter die nog even de kneepjes van het buitenspel diende bij te leren, want hier ging het veelvuldig mis en werd vrijwel elke aanval door hem weg gevlagd en dus afgefloten. Iets wat tot frustratie leidde bij ons team. Dat is een onderdeel waar ik regelmatig op hamer. Gewoon die dingen accepteren en doorgaan met spelen.

SVIJ speelde constant de lange bal en omdat het middenveld van Alliance niet het duel voor de eerste bal aanging, stond de verdediging van ons onder grote druk. Dit was in de tweede helft dermate erg dat de gewisselde Daan (met blessure) er wellicht terug in wou omdat het niet goed liep. Ondanks dat Derek (zijn vervanger) het eigenlijk goed deed rechts achterin. Deze wissel resulteerde wel in dat Robert zijn manier van spelen niet meer kon uitvoeren omdat hij immers linksachter moest plaatsnemen en hierdoor te ver naar binnen kwam tijdens zijn rushes.

Voor Gosse en Gijs was het wellicht de zwaarste wedstrijd tot nog toe. Dit omdat alle ballen bij hen terecht kwamen en zij constant op hun hoede moesten zijn om de tegenstander te slim af te zijn. Het ging dan ook nog wel wat keren fout, wanneer deze heren te vroeg instapten en zodoende er wel 3 spelers vrij voor Anton kwamen. Deze was gelukkig koelbloedig en kon hier het tij alsnog keren.

Dat we in de eerste helft verzuimden om het af te maken, maakte het meer cru in de tweede helft. Dit omdat het nog meer leek alsof we alles tegen hadden en we zodoende laat in de wedstrijd op 1-1 kwamen. Nog erger was, dat het een simpel foutje betrof wat resulteerde in de tegengoal. Maar we spelen natuurlijk geen prof, dus fouten maken is gewoon normaal OOK in de B1 bij Alliance22. Erna nog jagen op de goal, maar het winnende doelpunt bleef, zelfs opnieuw na open kansen van Tommy en andere spelers, uit. Scorend vermogen ontbeert en dat is merkbaar. Daarnaast is het de buitenspelers niet 1x gelukt om een echte voorzet te geven. Dit bleek achteraf niet onmogelijk te zijn om te doen, want toen Giel die plek innam werd er wel een paar keer een voorzet (of wat er op leek) gegeven.

Giel werd nog via een steekpass bereikt en brak volledig door. Helaas was SVIJ speler er als de kippen bij om hem met handen onderuit te trekken net buiten het strafschop gebied. Een rode kaart had hier zeer zeker gemoeten, maar bleef uit. De vrije trap ging mis en het sprookje was over. Dus helaas mocht niets meer baten en gingen wij met een gelijkspel het veld af. Gezien de eerste helft en onze kwaliteiten volledig onterecht, maar dit zal SVIJ wellicht zelf toch anders zien.

Vanwege de vechterslust, zijn mentaliteit en het aanhoudende vermogen is Joost Lagerweij uitgeroepen tot Man of the Match. Met een cijfer van een 6,5 scoorde hij het hoogste. Overigens was het team gemiddelde een 5,7 dus zo trots moeten we niet zijn op ons zelf. Op naar volgende week. De beker.

Man of the Match: Joost Lagerweij (6,5)