18/09 De Zondag 4e klasse

ZONDAG VIERDE KLASSE D - Alliance ’22 pakte het eerste punt tegen HBC en Young Boys behaalde de eerste punten van het seizoen tegen RCH. De Haarlemmers wonnen overtuigend met 2-4 in Heemstede. VVC hield een punt over aan de wedstrijd tegen koploper Wijk aan Zee.

Alliance ’22-HBC
Alliance ’22 pakte het eerste punt tegen HBC (1-1). Na een gelijkwaardige eerste helft kwam HBC via een benutte vrije trap op voorsprong door Freek van der Poel. Daarna jaagde de thuisploeg fel op de gelijkmaker en die kwam er ook via Bas Schulze die een voorzet van Danny Luybé binnenschoot.

RCH-Young Boys
Young Boys haalde een knappe 2-4 zege op bij RCH. Het waren na twee nederlagen de eerste drie punten voor de jonge talentvolle Haarlemmers. "Dit is heel belangrijk voor het moraal binnen de ploeg. We werken met louter A-junioren en! het heeft tijd nodig om daar een team van te maken', legde trainer Guillaume Pocorni uit. In de eerste helft liepen de bezoekers uit· naar 0-2 via Amin Ouases en Niels Schinkelshoek. Na de rust kwam het zwak spelende RCH via Dillen van der Aar terug tot 1-2, maar daarna counterde Amin Ouases Young Boys naar een 1-4 voorsprong. Herman Noorman zorgde voor de 2-4 eindstand. Stefan Ebbeling (RCH) zag zijn strafschop nog gestopt worden door doelman Surany.

VVC-Wijk aan Zee
Trainer Rory Roubos zal toch heel anders op de bank zitten bij VVC dan in dezelfde periode vorig jaar. Na drie duels is de ploeg nog ongeslagen met een overwinning en twee remises. Ook Wijk aan Zee, gestart met twee overwinningen, liep zich stuk op VVC 2-2. Aanvalsleider Menno Martens, die na een seizoen weer terugkeerde op het oude nest, scoorde twee keer voor de thuisploeg.

DIO-DSOV
DIO was uit op revanche na de 6-4 nederlaag bij Schoten van vorige week. Tegen DSOV werd de drie punten in eigen huis (2-0) gehouden en trainer Harry Volkers, die na de nederlaag zelf ook het boetekleed had aangetrokken, was een tevreden mens. "Er stond veel druk op bij ons na de erbarmelijke eerste helft tegen Schoten. Er was goed getraind en daarom heb ik ook dezelfde spelers laten staan", aldus Volkers. Al na acht minuten schoot Dion Möhringer de eerste treffer binnen voor de ploeg uit Haarlem-Zuid. Die stand bleef lang op het bord staan, maar ver in de tweede helft maakte Jaco Houtkamp de tweede goal van DIO.

SVIJ-Schoten en Spaarnwoude-DSK werden afgelast.

Bron: Haarlems Dagblad 19-09-2011
DOOR BART SLEGERS

OLYMPIA HEEFT 1-2 NEDERLAAG GOED VERTEERD - Knap herstel
DDDR FRANK VAN DE GEVEL
Olympia Haarlem heeft zich knap hersteld van de fikse 7.2 nederlaag van de vorige week bij Wijk aan Zee. Op eigen veld werd Beverwijk met een 2-0 nederlaag weggestuurd. Doelman Mario Doorneboseh hield voor het eerst dit seizoen de nul.

Trainer Frank Drogtrop van Olympia had niet erg lang wakker gelegen van de oorwassing bij Wijk aan Zee. "Dat was een goede ploeg die bij een 2-2 stand optimaal profiteerde van het feit dat wij na een strafschop met tien man verder moesten", vond de trainer. "Uiteindelijk verloren we maar drie punten en dat zal nog wel een keer gebeuren."

Tot zijn genoegen zag Drogtrop dat zijn mannen met een fris hoofd aan het treffen regen Beverwijk waren begonnen. De onbevangenheid leidde al in de vierde minuut tot de openingstreffer toen Dennis Wesse op de goede plek stond na een voorzet van David Böckling (1-0). Beverwijk bleek na die vroege tegentreffer niet in staat om het de defensie van de Haarlemmers erg lastig te maken. Doelman Mario Doornebosch hoefde dan ook nauwelijks in actie te komen. De beste kans was zelfs nog voor de thuisclub toen ]ustin Kil zijn spits Dave van der Heijden in de 24Ste minuut volkomen vrij voor de doelman van Beverwijk zette. Van der Heijden wist zich echter geen raad met de kans en knalde het leer in de handen van de goalie.

Na de pauze moest Olympia terug. Beverwijk verhoogde de druk, maar slaagde er niet in om de goed georganiseerde defensie van de thuisclub schrik aan te jagen. En als het een keertje dreigend was, dan bleek Mario Doornebosch een niet te nemen horde. Omdat Beverwijk sterk aandrong, kreeg Olympia de gelegenheid om te counteren. Omdat daar voldoende ruimte voor aanwezig was, wisselde Drogtrop zijn trage spits Van der Heijden voor de snellere Thijs Hofman. De ingreep van de oefenmeester pakte goed uit. Via een goede counter zocht Hofman op het juiste moment de ruimte en op zijn doelpoging moest de doelman van de gasten het antwoord schuldig blijven: 2-0. Met deze overwinning staat Olympia Haarlem nu op de (gedeelde) tweede plaats en omdat de ploeg van Drogtrop nog niet op volle oorlogssterkte is, lijkt Olympia klaar om het dramatische vorige seizoen uit het geheugen te wissen. De overwegend jonge ploeg die gisteren in het veld stond tegen Beverwijk mist nog wel een leider. Maar dat kan veranderen als de namen van Aschwin Minke, Ruud Hunting, Stefan van Kessel en Stefan Hulsebosch weer op het wedstrijdformulier kunnen worden ingevuld. Dan immers bulkt de club uit Schalkwijk ineens weer van de routine.