D1 sluit succesvolle week af met zege op Uitgeest:

Met recht mag het een superstart heten van de D1. Eerst werd op dinsdag na een historische strijd tegen de elementen de Stormvogels verslagen. De avond erna werd de 1e helft uit bij HBC ternauwernood overleefd; keeper Lucas hield ons met een flitsende reactie in de race. In de 2e helft richten de vermoeide strijders zich op en werd HBC met 0-3 terug gewezen.

Hoe zouden de mannen de competitie-ouverture tegen Uitgeest, vorig jaar kampioen der 1e klasse overleven? Gezien de warmte en de wat loom ogende warming up (waar moet je dat doen bij Alliance?) waren de trouwe volger benieuwd hoe de mannen uit de startblokken zouden komen.

Dat viel niks tegen: bevelvoerder Bas leidde in de 1e helft een ongenaakbare defensie. Daar achter groeit Lucas steeds meer in zijn rol. En voorin hadden onze vrijbuiters er zin in. Robbie kletste na 5 minuten uit de eerste goede aanval de 1-0 binnen. Vervolgens stuurde Youri Tim goed weg, die kapte zijn man uit en rondde beheerst af. Twee minuten later schoot Robbie de 3-0 binnen. Uitgeest duizelde. Een krachtige diepte pass van Bas werd via een lobje door Youri tot 4-0 bekroond en de mannen op de linkerflank. De twee jonge linkspoten Bernhard en Pepijn en onze inkoop Patryk bouwden de 5-0 op; prachtig en koel afgerond door Patryk.

En ja, dan is het warm en je staat met 5-0 voor. De tweede helft kwam Uitgeest actiever het veld op en wij, ach wij waren al aan het nagenieten. Achterin haalde ineens alleen Joel zijn niveau en op het middenveld was Uitgeest de baas. Bij 5-2 schrok men echter wakker en het was uiteindelijk onze dit jaar verrassend veel scorende Wesley die de 6-2 binnen schoot.