Wedstrijdverslag Alliance B1 Beverwijk B1

Vandaag was de officiële competitieopening voor alle B junioren van Alliance. Omdat ik helaas niet aanwezig was bij de B2 kan ik weinig vertellen hierover. Wel was er een overtuigende winst en een uitblinkende Max Heilig en Giel van de Poll.

Bij de B3 ging het niet zo goed, daar werd met grote cijfers kansloos verloren. Eigenlijk was daar (ik zag de eerste helft) het probleem voornamelijk dat er positioneel problemen waren. Passing niet compleet en hierdoor toch gemakkelijk balverlies leden waardoor er te veel druk stond op ons doel.

De B1 speelde zijn competitie opening tegen Beverwijk B1. Dit zou op voorhand een fysieke wedstrijd worden. Er werd gespeeld op het kunstgrasveld.

Voor de B1 selecteerde ik de volgende spelers: Anton Kuik, Daan van Buuren, Gijs den Boer, Derek Kraak, Gosse de Vries, Joost Lagerwij, Jordi Peijs, Robert van Berkel, Sjoerd Hochstenbach, Tommy Braspenning, Tim Hillenaar en Lars Aalders.

We begonnen in 442 formatie aardig sterk. Ik koos hiervoor om Tommy in combinatie met Cas te testen in de spits. Ondanks dat dit een serieuze wedstrijd was, ken ik de spelers maar pas kort en dien dus goed te kijken wie waar past. Dus is voorlopig elke wedstrijd een test, niet alleen voor de spelers, maar ook voor mij als Trainer.

De wedstrijd begonnen we meteen sterk. Wij waren goed warm, dankzij een sterke warmingup van aanvoerder Boyd. Er werd makkelijk samengespeeld en de druk op de helft van Beverwijk was voor hun zo zwaar dat Beverwijk paniek voetbal speelden. Veel ballen werden blind naar voren getrapt en zo kregen wij vrij veel balbezit. Hoewel we slordig waren in de eindpass (de assist) ging het voor de rest erg goed.

Dit dankzij de zeer sterk spelende 4 mans verdediging die zonder twijfel de wedstrijd stuurde en droeg. Hoewel we sterker waren en kansen creëerden waren we zoals ik zei slecht in afronding. Een vrije trap overigens goed voorgegeven kwam op het hoofd terecht van Jordi, deze kopte sterk in en in de uiterste hoek (ondanks dat leek alsof hij naast ging) trof hij het net. Gelukkig 1-0. Verdiend.

Vol zelfvertrouwen maakten we vele acties en creëerden we kansen. Dit resulteerde (helaas) niet in meer treffers en ondanks het uitblinken van de verdediging (die stonden gewoon goed in positie), kwamen we niet verder dan de schamele 1-0, waar wij verdienden om een hogere score te hebben.

In de rust duidelijk aangegeven dat die laatste bal, daar draait het om. Die moet erin! Ook nog steeds rust bewaren terwijl het tempo word opgevoerd. Dit zou zonder problemen moeten gaan. Een paar wissels en we konden weer het veld in.

Hier ging het eigenlijk direct mis. We waren te veel onder de indruk van de bravoure van onze tegenstander en kwamen niet meer terug in ons spel. Dit resulteerde eigenlijk direct in veelvuldig balverlies waardoor Beverwijk akelig dichtbij ons goal kwam te voetballen. Iets wat ik absoluut wilde voorkomen. Uit pure noodzaak besloot ik weer vroeg in de tweede helft te wisselen. Dit om de rust en het juiste positiespel terug te laten keren in de wedstrijd.

Dit lukte niet meer. We gingen zelf achter de feiten aan lopen en tegen onszelf voetballen. Te druk met onszelf druk maken over alle dingen behalve het voetbal zelf. Dit zorgde voor onrust en onrust is gevaarlijk in een elftal.

Door een klein foutje achterin kwamen we op 1-1 en probeerden we erna terug in de wedstrijd te komen. Dit mocht niet baten en zoals ik het aan zag komen viel ook de 1-2. Gezien ons spel was dit niet echt terecht, maar kijkend naar het spelverloop wel te verwachten.

Helaas gingen we vandaag in onze eerste competitiewedstrijd van het seizoen, naar mijn mening, onterecht onderuit. Puur en alleen om randzaken in plaats van voetbal. Jammer.

Opvallend vandaag was dat de keuze voor de 4 heren achterin toch zeer zeker goed uitpakten. Daar waar Daan van Buuren absoluut en resoluut de bal bij de voeten van tegenstanders weg haalden, stonden ook Gosse en Gijs duidelijk en sterk hun mannetje.

Het middenveld moest wat wennen aan de tactiek en zodoende iets meer zoekend. Ondanks dat speelde Boyd een sterke wedstrijd, maar verliet voor tijdig na een trap van de tegenstander het veld. Uiteraard moest weer Joost opdraven om hem hier te vervangen.

De grootste uitblinker van vandaag en tevens DE man of the match is zonder twijfel Robert van Berkel. Daar hij zijn werk uitstekend deed als rechtsback, is hij ook zeer gevaarlijk en bruikbaar in de aanval. Zoals Gregory van der Wiel bij Ajax komt hij op en passeert daarbij vele tegenstanders. De ruimte die hij zelf gecreëerd heb word daarna nog beter benut. Nu alleen nog een goede eindpass en dan komen de cijfers vanzelf.

Man of the Match: Robert van Berkel (7,5)