Verslag wedstrijd Alliance B2 Concordia B2.

Als nieuwe hoofdtrainer B junioren heb ik de moeilijke taak om de B1/B2 en B3 van elkaar te scheiden voor de competitie begint en dus zo spoedig mogelijk iedereen laat weten waar ze aan toe zijn. Dit kost nogal wat moeite en gaat vaak ten koste van de kwaliteit van een wedstrijd en in dit geval van de beker.

Afgelopen zaterdag speelde de B1 in de beker 2-2 gelijk tegen Schoten B1. Ondanks dat hier er spelers getest werden en er dus nog geen B1 bekend was, speelden we vrij aardig voetbal in sommige momenten. Helaas gaven we door persoonlijke foutjes de voorsprong uit handen en werd er 2-2 gespeeld. De B3 verloor overigens kansloos met 6-1 uit bij DEM B4.

Vandaag was het dan zover. Een echte avondwedstrijd op het programma.

Concordia B2 zou wellicht een goede ploeg moeten hebben en dus selecteerde ik beoogde B selectie spelers voor deze wedstrijd. Ik koos Anton Kuik, Boyd Hof, Cas Helmink, Daan van Buuren, Gijs den Boer, Gosse de Vries, Joost Lagerweij, Jordy Peijs, Robert van Berkel, Sjoerd Hochstenbach, Tim Hillenaar, Arviets Torstensson, Jasper van Kooy, Tommy Braspenning en Sandor Zoon. Ook C2 dispensatie speler Marnix was uitgenodigd, maar gaf voor de wedstrijd aan niet te willen spelen.

Ik wilde veel balbezit zien. Daar we het eigen spelletje moesten spelen. Al snel bleek dat de tegenstander gekozen had voor een 442 formatie en dit zorgde voor een druk middenveld een overtal aan de kant van concordia, iets waar Boyd niet op gerekend had. Toch speelde Alliance het betere voetbal en kwam Concordia niet echt dicht bij onze goal, Anton hoefde amper in te grijpen.

Het was voornamelijk het slechte positiespel van de B van Alliance welke ons eigen voetbal belemmerde. Hierdoor kon zeker in de eerste 20 minuten Boyd niet gevonden worden op het middenveld en waren de buitenspelers en buitenbacks te ver naar binnen getrokken. Er moest iets veranderen, maar de kleinste verandering kan soms veel teweeg brengen.

Na 20 minuten begonnen de backs iets breder te spelen en was er zichtbaar wat ruimte. Nog steeds was het middenveld overklast door een overtal en hadden we daar veel balverlies, voornamelijk onnodig balverlies. Net te laat was het kenmerk.

Gelukkig kon Concordia ook niet overtuigen en eindigde de eerste helft in 0-0. De scheidsrechter gaf aan dat vanwege het verliezen van het licht, we de kleedkamer niet in mochten, iets wat ik wel nodig achtte omdat immers daar het tactiekbord was. Er waren wat onregelmatigheden die meteen aangepakt moesten worden.

5 minuten kregen we om het even door te spreken. Hier gaf ik duidelijk onze verbeterpunten aan, iets wat het verschil zou moeten maken. Dit ondanks dat de spelers fysiek wel al vrij moe waren. Er volgde wat wissels en zodoende begonnen we weer vol zelfvertrouwen aan de tweede helft.

Daarin bleek dat we wel degelijk kunnen overtuigen. Hoewel we veel kansen en goede acties maakten, ging de bal er maar niet in. Dit kwam tevens ook door onszelf, want nog steeds gaven we de ruimte weg en vergaten we deze zelf te nemen. De rust in ons spel ontbrak vaak en gehaast voetbal is niet goed.

De keeper van Concordia was ook nog niet echt getest en gelukkig begonnen we dit in de tweede helft wat meer te doen. Een goede actie met doorbraak van Jordy tekende in de tweede helft voor de enige treffer van de wedstrijd. Iets wat onterecht was, want we kregen zeer zeker 5 a 6 echte doelmogelijkheden die er in een dergelijke wedstrijd echt in moeten.

Boyd verliet geblesseerd het veld en dus moest Joost zijn plek overnemen. Opvallende spelers waren vandaag: Sjoerd (die zeer gevaarlijk was aan de rechterkant), Jordy (die net zoals zaterdag erg goed aan de bal was), Robert (rots in de branding achterin), Daan (goed coachbaar, direct resultaat), Gijs (de onzichtbare koning centraal achterin) en vandaag mocht ik voor het eerst in wedstrijd Gosse (die het goed deed) en Tommy zien. Met name Tommy viel mij op. Als spits was hij zeer gevaarlijk.

Na een wedstrijd als vandaag zie ik weer een aantal verbeter punten die we op de training gaan behandelen, daarnaast krijg ik ook weer een beter beeld van de groep en de spelers individueel. Het was dus voor zowel mij als de jongens een leerzame avond.

Vanwege zijn explosiviteit was met een 7,5 Sjoerd Hochstenbach de verdiende Man of the Match. Met zijn acties zette hij zijn tegenstander regelmatig te kijk en natuurlijk hielp het ook dat er kwalitatief goede spelers om hem heen stonden. Goed werk Sjoerd!

Man of the Match: Sjoerd Hochstenbach