Verslag SVIJ toernooi


De eerste beker is binnen! We zijn 2e geworden op het toernooi van SVIJ afgelopen zaterdag. Na wat e-mail verkeer heen-en-weer over de beschikbaarheid van iedereen vetrokken we om half 9 zaterdagochtend richting IJmuiden met Gijs, Symar, Oskar, Lucas, Reinier, Max en Ties. We waren prima op tijd en kregen zelfs een heuse tas vol lekkers mee toen we ons kwamen aanmelden. Aan de rand van het veld bespraken we de eerste opstelling. Gek, want het was voor iedereen natuurlijk nog niet helemaal duidelijk wie waar gewend was te spelen en waar iedereen goed in is. Maar goed, we besloten te beginnen met Oskar op goal, Reinier en Lucas achterin, Ties en Gijs in het midden en Symar en Max voorin. We speelden de eerste wedstrijd tegen CTO F1. Dat team was duidelijk al wat meer aan elkaar gewend. Vooral de jongen voorin was razend snel. We kregen maar liefst 4 goals om onze oren…! Gelukkig scoorde Ties nog voor ons en dat was verdiend, want we kregen best wat kansen.

Na afloop praatten we even met elkaar over de wedstrijd. We vonden het niet erg dat we hadden verloren, vooral omdat we wisten dat het pas onze eerste wedstrijd was. We spraken wel af dat we de volgende wedstrijd wat meer de buitenkanten van het veld zouden gebruiken, omdat tijdens deze wedstrijd alles door het midden ging.

Die volgende wedstrijd speelden we tegen SVIJ F1, de thuisclub. Deze keer begon Lucas op goal en die verzorgde een paar fantastische reddingen. Aan de andere kant lukte het eerst niet echt om een goal te maken. We schoten veel op doel, maar hij ging er maar niet in. Totdat Oskar de bal kreeg en z’n versnelling aanzette. Hij sneed mooi naar binnen en schoot de bal hard in: 1-0. Jammer genoeg kregen we tegen het einde een vrije trap tegen, vlakbij onze goal. Max, die Lukas als keeper had afgewisseld, kon de bal niet stoppen. Hij vloog tussen allemaal spelers door en via de binnenkant van de paal alsnog de goal in: 1-1. Ook na deze wedstrijd staken we even de koppen bij elkaar en zeiden we tegen elkaar dat het goed was dat we, na de eerste wedstrijd te hebben verloren, nu gelijk hadden gespeeld. Dat betekende natuurlijk dat we de laatste wedstrijd zouden gaan winnen!

En dat deden we! Tegen IJmuiden F1. Ties begon op doel, maar had eigenlijk bar weinig te doen. Het waren Max, Lukas, Oskar en Symar die de goals voor ons scoorden. Gijs wisselde Ties halverwege af in de goal en redde een paar keer mooi, maar kreeg net als Ties toch ook 1 goaltje tegen. Dat maakte niet uit, want wij hadden er inmiddels 6 gescoord; 6-2! Die uitslag was uiteindelijk goed voor de 2e prijs (na een loting met SVIJ die met ons op een gelijk aantal punten was geëindigd…).

Een mooie eerste kennismaking met elkaar. En de eerste prijs is dus binnen! Dat belooft veel goeds voor het komende seizoen!

Diederik