D2 weer Kampioen: de droom komt uit!

Ook al heb je nog zo’n goed seizoen achter de rug: als het beslissende moment arriveert, loopt de spanning komt. Veel D2-spelers en sommige moeders hadden een onrustige aanloop naar de alles beslissende ontmoeting tegen Geel Wit D1. Bij minimaal een gelijk spel zouden we kampioen zijn! Onrustige dromen en gewoel zorgden voor gespannen koppies.


De D2-ers kwamen fel uit de startblokken, er werd weer fraai gecombineerd. De mannen lieten zien hoe goed ze zich ontwikkeld hebben dit jaar. Door de vakantie waren er met name wat defensieve pionnen absent, maar Jeffrey, Thijs en Bram waren uiterst bekwame invallers. Met Polle en Wesley als vaste krachten en Bastiaan daar achter waren er eigenlijk maar weinig angstige momenten voor ons goal. In de warmte duurde het toch lang voor er een voorsprong kwam, want Geel Wit gaf zich bepaald niet gemakkelijk gewonnen. Onder leiding van de uitstekende scheidsrechter Michel Sieraad, die de wedstrijd bepaald niet doodfloot, ontwikkelde zich een spannend duel. Op het middenveld waren wij sterker: Thomas draaide en kapte alsof hij Wiel Coerver weer tot leven wilde wekken, Marijn speelde pittig en geconcentreerd en Bas won veel duels en passte lekker vlot. Kort voor rust scoorde Youri de 1-0, er waren nog wat kansen via de zeer actieve Robbie, maar hij en Jan Joris hadden pech met afronden.In de tweede helft leken we na weer zo’n flitsende Youri-Robbie-actie, cool afgerond door Robbie, op rozen te zitten, maar Geel Wit kwam met een prachtschoot terug: 2-1. Paniek kenden wij niet deze middag, maar veel fans wachtten met smart op die bevrijdende derde goal. En die kwam van de voet van onze onvolprezen doorzetter Boris! Youri zette voor en Boris leek net te laat te komen, maar hij prikte hem net op tijd met links tussen de keeper en twee verdedigers door: 3-1. Op het veld en langs de lijnen startte de polonaise. Geel Wit trok zich echter weinig aan van het feestgewoel en legde de 3-2 achter Bastiaan. Vlak voor tijd viel het doek voor GW definitief toen Youri gelanceerd werd en zeer koeltjes intikte: 4-2.

Zeer verdiend en een kampioen waardig. Deze D2 is een topteam: leuke, enthousiaste jongens, die ook nog eens goed kunnen voetballen. Namens coaches en alle ouders: gefeliciteerd, jullie hebben jezelf en ons en geweldig jaar gegeven! (en nu op naar de toernooien!)