Zo 25/04: BVC B'daal Zo1 - Alliance'22 Zo1

Inhaal vierde klasse C - Bloemendaal geeft zege uit handen
Een zeker lijkende overwinning op Alliance'22 wist Bloemendaal toch nog te verprutsen. Een riante 3-0 voorsprong werd in de tweede helft·onnodig weggegeven: 3-3.

"Als je dit soort wedstrijden niet kunt winnen, heb je in de nacompetitie niets te zoeken" baalde Bloemendaal-trainer Rob Buchel na afloop. Een minuut voor tijd ging zijn doelman Daniel Speeker in de fout bij een wanhoopschot van Peter Stam met als resultaat een gelijkspel. Buchel kon het niet bevatten. Hij was niet de enige die het niet voor mogelijk had gehouden. Na een half uur spelen stond de thuisploeg al op een Comfortabele 3-0 voorsprong. Alliance had niets in te brengen. Vooral Paul Joon was niet af te stoppen. Aan de rechterkant was hij zijn tegenstander Wesley Verzijlberg telkens de baas. Na een kwartier leidde een hoekschop, genomen door Gijs Jan Poelgeest, tot de 1-0. Tim Joon kopte in. Een snel uitgevoerde aanval, uiteraard via Paul Joon, werd in de 25ste minuut door Auke Jager afgerond. De 3-0 binnen het half uur, op aangeven van Paul Joon, was van Ozan Gocen. Slechts een vrije trap van Alliance-speler Rutger Leeuwe zorgde voor enig gevaar. Zelfs de zo betrouwbare doelman Ben Kauling deelde in de malaise. Op slag van ruist schoot hij de bal zo in de voeten van Jager, die verzuimde te scoren.

Kauling kwam na de pauze trouwens niet meer terug en mocht na een woordenwisseling met trainer Imro Wielkens in de kleedkamer achter blijven. Ook Leeuwe en Verzijlberg mochten gaan douchen. "De emotie liep even op, maar er is geen sprake van ruzie", sprak Wielkens die ontevreden was over de eerste helft. "Het strijdplan - opportunistisch spelen - werd niet uitgevoerd. Op dit veld is geen combinatievoetbal mogelijk. Na rust pakten de spelers het wel op met als beloning een punt. Maar over het geheel ben ik niet tevreden", zei Wielkens, die in de rust dus drie wissels toepaste. Tot een kwartier voor tijd was er nog niets aan de hand voor Bloemendaal. Buchel haalde zelfs Paul Joon en Auke Jager naar de kant omdat het een gelopen koers leek te zijn. Patrick Elfrink beging een overtreding op Michael van de Putten en de toegekende strafschop werd door Remco van Zijl benut. Toen Joost Hofker in eigen doel kopte, begon Alliance er in te geloven. Een poging van grote afstand van Peter Stam ging door de benen van doelman Speeker. En zo verspeelde Bloemen daal in de slotminuut twee punten. "Je moet dit op je sloffen uitspelen en niet achteruit gaan lopen", begreep Buchel niet hoe het zover was gekomen.

Bron Haarlems Dagblad 26-04-2011

DOOR SIMON LUYBÉ

Spaarnwoude doet zijn plicht

Het is SVIJ niet gelukt om de tweede periode te pakken. De formatie van trainer Peter Barzilay moest winnen om concurrent Velsenoord voor te blijven. Spaarnwoude was echter niet van plan medewerking te verlenen omdat de formatie van trainer Rocco de Vos nog aast op de derde plaats, Na afloop waren er echter alleen maar verliezers, SVIJ omdat de 3-3 eindstand onvoldoende was voor de periode en Spaarnwoude omdat de derde plaats uit het zicht is.

Als er één ploeg aanspraak mocht maken op de zege dan was het Spaarnwoude. De thuisploeg was in het eerste halfuur oppermachtig, Het niet benutten van de kansen en doelman Raymon Schippers hielden Spaarnwoude van de verdiende voorsprong af.

Tien minuten voor de rust waren de rollen ineens omgedraaid toen Patrick Castricum fraai wegdraaide en goed inschoot: 0-1. Een voorsprong die SVIJ tot de rust had moeten vasthouden. Dat lukte niet doordat bij een corner de kopsterke verdedigers mee naar voren waren gegaan en Spaarnwoude snel kon uitbreken. Ricardo de Herder was het eindstation: 1-1. In een enerverende tweede helft gebeurde er van alles. Rode kaarten voor Robert Iskes en Ronald Post (beiden SVIJ) een (buitenspel) treffer van Marco Brouwer, goals van Castricum en Schotvanger (SVIJ) en Molenaar waardoor de eindstand op

3-3 werd bepaald.