De D4 of hoe alles wat groeit en bloeit ons toch telkens weer boeit


Na enige weken de toetsenbordvruchten van uw speciale verslaggever te hebben moeten missen is er nu stof genoeg om met U te delen en kan ik mijn zenuwen weer dusdanig de baas dat mensen mij weer alleen durven laten met een computer.
Hielden we al eerst DSS op afstand door een prachtige 6-3 overwinning.Was het afgelopen woensdag tijd voor de uitgestelde kraker tegen Overbos D7.

Deze derby die al eerder op het programma stond was verplaatst en het drukke KNVB programma bood geen ruimte op de zaterdag dus werd er gekozen voor de woensdagavond.
Vandaar dat de D4 op deze doordeweekse avond in Hoofddorp opdook met onder de lat Hugo de deeltijdkeeper die de D4 met raad en daad er al eerder doorheen sleurde .
En ze hadden er zin in,het was de boys duidelijk dat deze pot gewonnen moest worden om de koppositie te houden en zo de kansen voor het kampioenschap in eigen hand te houden .
Overbos is geen kleintje en hadden er zin en hun verdediging stond als een huis dat werd nog een klus voor onze aanval .Maar het was Stijn die toch een gaatje vond en de 0-1 op het bord liet schrijven dat smaakte naar meer !
Maar het was de razendsnelle spits van de D7 van Overbos die 1-1 neerzette.
En dit bleef het,ondanks verwoedde pogingen van Joris ,Oscar ,Dexter en ook een afstandsknal van Tijl tot de rust .
Een slok ,een bemoedigend en opzwepend woord en fris weer het veld op,Justus gelukkig niet aangeslagen na een aanvaring met een Overbos aanvaller dus weer op zijn vertrouwde plek.
Maar het was niet Alliance ,die voorvarend van start ging met acties van Paul en Wilmar die net de lat raakte ,maar toch Overbos dat de leiding wist te nemen, weer door een uitbraak van die razendsnelle spits 2-1 en dat ondanks al het gezwoeg achterin van Thomas ,Rodin,Justus en Bram..
Waar we in het verleden het bijltje er bij neer gooide ging er nu een schepje boven op en op jacht naar de gelijkmaker met vanuit het middenveld Pavlik ,Tijl en Kobus die telkens weer de mannen naar voren stuurde maar ook de angel uit de Overbos aanvallen haalde door taai verdedigend werk (Kobus mag voorlopig Hoofddorp niet meer in) .
En toen Joris zich weer vastliep op de stugge defensie bleef hij koelbloedig en stuurde hij Oscar weg die keurig afrondde 2-2! we leefden nog!
Nog een tandje erbij ,Alliance weigerde hier met minder dan 3 punten te vertrekken en na diverse vergeefse aanvallen was toch Wilmar degene die de bal in het net joeg en de 2-3 neerzette.
Hoofd koelhoudend de laatste minuten uitvoetballend gaven we niets meer weg !
Een van de betere wedstrijden van de D4 !!
ALLIANCE D4 trois OVERBOS D7 Zero, points

Was het niet de weledele heer G.J. Verbeek die nog verleden week wist te melden en ik citeer “ je hoeft niet naar anderen te kijken wanneer je voor het kampioenschap gaat maar alleen maar naar jezelf”

En dus waren we er nog niet helemaal , maar konden we 2 dagen later aan de bak tegen HFC ,en van HFC zijn er een paar dingen bekend o.a. het gezegde “HFC uit altijd lastig !”
Winst zou 3 punten opleveren en ons losmaken van Overbos en hoefde de inhaalwedstrijd tegen DSS geen enkel probleem meer te betekenen.
En met verlies waren we afhankelijk wat anderen aan resultaat zouden nerzetten.
Dus werd Hugo weer gepaaid om onder de lat te gaan staan. en op pad naar HFC dat altijd wel weer een verassing uit de hoge hoed weet te toveren, dus dat werd oppassen geblazen.
Toch was het Alliance die het initiatief nam en Paul die de 0-1 neerzette en de meegekomen fans op de banken liet dansen en de crowd werd nog uitzinniger toen Wilmar Dexter op maat bediende en deze de 2e liet aantekenen 0-2 en dat ondanks de enorme verdediger die in zijn eentje zowat elke aanval wist te pareren en zo Joris,Stijn,Wilmar en later ook Oscar in bedwang hield.
Maar toen was het HFC dat onze verdediging ondanks de noeste arbeid van Rodin ,Thomas ,Justus ,Thomas en Bram wist te verassen en aantekende voor de tegentreffer 1-2.
Alliance dit lieten we toch iet wegglippen??
Er waren wat stichtelijke woorden nodig ,maar of dat genoeg was?? of was het toch het ontberen van de wedstrijdtips door de heer Mesman SR in de rust dat ons op ging breken??
Wanneer de D4 na rust het veld betreed blijkt de hoeveelheid ouders ,ooms , tantes en andere belangstellenden bijna gigantische proporties te hebben aangenomen.
Nu zeker moest Alliance niets weggeven met deze menigte langs het veld .
Een uitbraak van Wilmar dan maar weer, maar daar werd door de verdedigers op onreglementaire wijze een stokje voor gestoken ,en de scheidsrechter was onverbiddelijk en de bal ging op de penaltystip.
Het was Wilmar zelf die hem nam en hem met een loei langs de keeper joeg 1-3 !
Gelukkig is de D4 gezegend met een aantal penaltyspecialisten zo blijkt tijdens de donderdagtrainingen .
Maar laten we niet afdwalen er was werk te doen ,doelpunten moesten er gescoord worden en vanuit een rommelig middenveld stuurde Pavlik Joris op pad en die wist in 2e instantie de bal langs de keeper te friemelen 1-4 !
En ja hoor daar was weer een wave in het vak van de meegereisde Alliance aanhang!
De wedstrijd gaf een rommelig beeld en de ijsberende coach van Alliance was nog steeds niet overtuigd, te meer dat Alliance te veel weg gaf en zo doende HFC nog ruimte voor hoop gaf .
Een doorgebroken speler van HFC die neerging waarschijnlijk door zijn eigen vermoeide voeten leverde Paul een zorgelijke blik op en HFC een penalty en deze werd benut 2-4.
Waar normaal een ijzersterk opererend middenveld met Pavlik Joris ,Kobus en Tijl genoeg was om een aanval van de tegenpartij stuk te laten lopen moesten deze heren maar ook de solide verdediging toch echt wel overuren maken om de kleine ruimtes dicht te timmeren .
Het was een drukte van jewelste en net aan die kant waar het meegekomen Alliance publiek er behoorlijk zenuwachtig van werd.
met nog een minuut of 6 te gaan vond ook Wilmar de ruimte om nog een doelpunt bij te laten schrijven ,gaf 2 verdedigers het nakijken en schoof de bal langs de keep 1-5 !
En zo kon het gebeuren dat Alliance D4 enkele minuten later zich mocht kronen tot KAMPIOEN !!!!!!! De Champagne werd te voorschijn getrokken er waren heuse Kampioens medaille’s en bloemen voor Tijl,Dexter,Oscar,Wilmar,Kobus ,Stijn ,Thomas N,Pavlik,Joris ,Kobus,Paul,Rodin,Bram,Thomas C en de bescheiden Hugo die toch zo’n grote rol had gespeeld idit seizoen.
Heren keurig gewerkt ,geen steken laten vallen ,een geweldige teamprestatie ,jullie zijn allemaal enorm gegroeid dit seizoen!!!
Alex de trainer,Ruud en Rein bedankt !
En ook voor alle fluitende en vlaggende ouders en natuurlijk de Fans die ons altijd weer achterna reizen !
Lekker de laatste wedstrijd tegen DSS, in mei lekker nog een toernooi en daarna terugkijken op een heel leuk seizoen!.