Alliance F10 - Jong Aalsmeer United F10


Zo jongens!
Het zit erop. Het officiële voetbalseizoen is voorbij. En dat net nu we een beetje aan elkaar beginnen te wennen… De kans is groot dat we niet bij elkaar blijven als team. We hebben gevraagd of het grootste deel van de groep bij elkaar kan blijven. Dat is nog even afwachten. Tot die tijd gaan we kijken of we onderling nog wat wedstrijden kunnen organiseren, omdat ook de andere F-teams van Alliance eigenlijk nog lang niet klaar zijn met voetballen. We laten dat vanzelfsprekend tijdig en veelal per mail weten, dus houdt die in de gaten! We staan ingeschreven voor 1 toernooi met elkaar en wel op 21 mei bij VV Uno in Hoofddorp van 09:00 – 11:30 uur. Dat is nog even weg…, dus reden temeer om nog even te blijven trainen. Dat gaat dan ook nog gewoon door. Ook hiervoor geldt, als het veranderd dat informeren we jullie per mail.

Dan de wedstrijd van zaterdag en de stand. We zijn als derde geëindigd en dat is een mooie prestatie. Concordia won inderdaad van Zwanenburg, zoals we hadden voorspeld. Die zijn dus met voorsprong op de 1e plek geëindigd. En SCW won met grote cijfers van Legmeervogels (waar wij dus vorige week nog van verloren… L). SCW is dus tweede geworden. En wij zijn met 1 puntje verschil (!) 3e geworden, maar ook met een wedstrijd minder gespeeld! SCW heeft er 10 gespeeld en heeft 14 punten. Wij hebben er 9 gespeeld en we hebben 13 punten… Oeh! SCW heeft wel weer veel meer gescoord dan wij. Hoe dan ook…, we zijn trots op het resultaat! Vooral omdat we er zo hard voor hebben gewerkt. Dat is wat wij overhouden aan dit seizoen. We vinden vooral dat iedereen zo ontzettend z’n best heeft gedaan! En daar zijn we trots op!

Afgelopen zaterdag was dat hetzelfde. We wilden de laatste wedstrijd immers graag winnend afsluiten! En voor we uiteindelijk een goal hadden gescoord was het al bijna rust. Reinier hielp ons en scoorde. Na rust was het een goal van Julius waardoor we zelfs op 2-0 kwamen. Het werd nog even spannend omdat Aalsmeer de 2-1 scoorde, maar na een prachtige corner kopte Reinier ons naar een veilige 3-1 voorsprong die we niet meer uit handen gaven. Top gedaan! Als we terugkijken dan hebben een geweldig divers elftal:Tom kan goed luisteren en wil eigenlijk altijd voetballen. Tom is daarnaast op de goal onze beste keeper, maar kan ook zomaar 3-4 man passeren!

Sem staat symbool voor het karakter van ons team. Een keiharde werker, maar ook met plezier. Wil heel graag voetballen en was altijd een rots in de branding achterin om een bal af te pakken.

Max kan af en toe wat dromerig op het veld staan, maar als ie z’n hoofd erbij heeft, dan is het een echte goaltjes dief. Staat altijd op de goede plaats en speelt makkelijk een mannetje uit.

Dinand is net als Tom afwisselend keeper en voetballer geweest dit seizoen. Dinand is een van de weinigen bij ons die heel goed weet wat vrijstaan betekent. Waar de meesten allemaal naar de bal toe lopen, kiest Dinand vaak een plekje uit waar niemand staat. En daarmee lukte het hem ook om belangrijke goals voor ons te scoren!

Reinier is altijd fijn om erbij te hebben. Als Reinier er is voelen we ons altijd goed. Reinier is snel en kan een bal afpakken. Hij staat daarom vaak achterin. Dat betekent overigens niet dat ie niet ook af en toe voorin te vinden is. Vaak heeft ie dan zelf even het hele veld overgestoken…

Julius is ook zo’n harde werker. Kan als de beste een bal van iemand afpakken als diegene naar onze goal rent. En als ie aan de bal is, dan passeert Julius zelf iemand makkelijk of passt hij ‘m naar een teamgenoot. Super goed!

Bas was altijd op training en soms ook bij wedstrijden. Ook Bas kon vaak op het middenveld goed werk verrichten. Bal afpakken, passen en een mannetje voorbij. Perfect!

Joshua keepte ook vaak, maar stond net zoveel in de spits. En Josh kan vooral met zijn grote stappen gevaarlijk hard op de goal afrennen. En met zijn gemikte punters scoorde Josh af en toe ook een prima goal!

Daan was soms met wat andere dingen bezig op het veld, maar als de bal dan in z’n buurt kwam, dan beet ie zich vast in het duel, net zo lang tot ie de bal de goede kant op had gepassed. En ook Daan kon altijd goed vrijlopen.

Shaquil kwam er halverwege het seizoen bij en is in de korte periode dat wij hem gezien hebben echt gaan voetballen. In het begin was het nog wat wennen, maar nu pakt Shaq zomaar een bal af en laat ie zich niet zomaar voorbij lopen.

Ties was ook een harde werker. Kon het vaak niet hebben als iets niet lukte, en rende dan van links voor naar rechts achter om de bal te veroveren. Had af en toe wat moeite met passen, maar scoorde ook weer goede goals als het nodig was.

En Bart en Diederik waren jullie coaches dit seizoen. En met veel plezier!

Woensdag dus nog gewoon trainen. Houdt de mail verder in de gaten!

Groet,

Bart en Diederik