D2 heeft alles in eigen hand: 6-1 tegen Spaarnwoude

Na de ontluisterende 1e helft in de oefenwedstrijd tegen HFC afgelopen dinsdag wist de D2 zich – toen - na de pauze te herpakken. De vraag was: gaan ze nu onstuimig uit de startblokken in de thuiswedstrijd tegen de D1 van Spaarnwoude?

Dat gingen ze niet. Na twintig minuten getob, waarin eigenlijk alleen ad interim voorstopper Boris excelleerde (overigens prima in de rug gedekt door Polle en Bastiaan) was het wachten op de 0-1 door de paarsen. Er kwamen meerdere corners op ons af en Bastiaan moest een paar keer aan de bak. De laatste 10 minuten voor de rust kwam er meer elan bij onze mannen. Op het middenveld kregen we vooral via Thomas en Bas de overhand. In de laatste minuut voor de pauze schrok Jan Joris wakker, hij dolde twee verdedigers en legde perfect terug op Thomas, die kunstig in de bovenhoek schoot: 1-0.

Na de pauze zette de D2 de turbo erop. Youri werd gelanceerd door Robbie (die een geweldige 2e helft speelde), hij passeerde een mannetje en schoof de 2-0 binnen. Even later werd een harde pass (of schot) van Rob door Youri fraai gecontroleerd en direct hard en hoog ingeschoten. Even later een kopduet voor het doel en Youri pakte een rebound mee: 4-0. We zagen nu de ene na de andere flitsende aanval. Marijn en Tim vonden elkaar een paar keer mooi op de rechtervleugel en op links combineerden JJ en Robbie er op los. Tim had twee keer pech in de afronding, Jan Joris wipte over de keeper op de paal, Youri knalde op de lat en tenslotte schoot JJ de 5-0 binnen. Het halve dozijn werd volgemaakt door Youri en kort voor tijd redde Spaarnwoude na een counter met een 4 tegen 1 meerderheid de eer: 6-1.

Een prima tweede helft en als we de laatste wedstrijd tegen Geel Wit gewoon ons normale spel spelen zijn we voor de tweede keer dit jaar kampioen!