Terugblik: groen, groen, groen: we worden kampioen!

Een heerlijk zonnetje lachte de tien Alliance ME1 heldinnen op zaterdag 9 april toe op het Geel-Wit complex. Het zou een onvergetelijke dag worden, zo eentje die je op je 80e nog herinnert (vraag maar aan de oma van Lisete die was komen kijken wat zij zich nog herinnert toen ze 11 was: dit soort gebeurtenissen dus...). Het zou ook een reuze spannende wedstrijd worden, want UNO stond tweede en liep 5 punten op ons achter. Als zij van ons zouden winnen, zouden ze nog een kleine kans hebben op het kampioenschap. Maar verliezen, noch gelijkspelen was een optie voor onze zwart groene meiden. Onze kampioensyell golfde over het veld.
Maar UNO (hoewel je met die roze shirts eigenlijk al op 1-0 achterstaat als je het veld oploopt) liet zich niet zomaar intimideren. Ze hadden een goede keepster meegebracht. Toch kwamen we al gauw op 1-0 door onze topscoorster Sarah na knap aangeven van Nina. Zo'n goal waar iedere coach/trainer van droomt. Maar het was nog te vroeg om te juichen, want UNO liet zien niet voor niets tweedes te staan. Het werd 1-1 en ook vreselijk spannend. Maar onze meiden lieten zich niet gek maken, onze gazelle Lisete liep menig keer de verdediging van UNO er finaal uit en alras werd het 2-1.

Daarna liepen we lekker uit. Sarah scoorde maar liefst vier keer deze middag, Lisette maakte een prachtige goal (ik heb toch wel goed geteld he, hoop ik) en onze schakel tussen voor en achter Nina maakte uit een vrije schop de laatste prachtige goal: 6-1. Hoe overtuigend kun je kampioen worden. Evelien hield in de eerste helft er een paar prachtige ballen uit, terwijl onze andere keepster Faye ook als voetbalster haar 'mannetje' staan. Doortje speelde haar beste wedstrijd: ze was ongekend fel, goed Doortje, dat belooft nog wat voor volgend jaar. Fenna liet zien dat zij heel wat schotkracht in die kleine beentjes heeft en onze achterhoede...ondanks de aanvankelijke druk hielden Lotta, Anna en Zana weer prima stand. Lotta schoot zelfs een keer op de paal (volgende keer is t'ie raak Lot). En toen, toen floot scheidsrechter Frank af en vlogen de meiden elkaar in de armen. Er waren kampioens t-shirts, appelchampagne en menig Alliance ME1 meisje kon je die dag in Haarlem in deze t-shirts zien lopen. Goed gedaan meiden, van harte gefeliciteerd en a.s. zaterdag gaan we er nog eens lekker een feestje van maken...wel winnen van SCW, want dat zijn jullie als kampioen verplicht..

En nu nog even de statistieken:

Stand 1e klasse 24

PlElftalGWGLVPDPVDPTPM
1 Alliance 22 ME1 10 9 0 1 27 77 9 -
2 UNO vv ME1 10 6 1 3 19 66 23 -
3 VVC ME1 10 6 0 4 18 40 28 -
4 SCW ME1 10 4 1 5 13 38 21 -
5 DSS ME3 10 4 0 6 12 33 41 -
6 Overbos ME2 10 0 0 10 0 4 136 -