Alliance '22 F10 - SCW F3

Ha jongens!


Wat hebben we zaterdag een mooie overwinning behaald! Na 2 keer hard werken, maar toch verliezen, was het deze keer wel raak. We wonnen, en verdiend ook! Op Max en Sem na, was iedereen aanwezig. Deze keer was Bas er bij en we waren dus nagenoeg compleet.

Het weer zat ook nog eens mee en we hadden vantevoren al besproken dat we na de 2-2 in de uitwedstrijd tegen SCW, deze keer wilden winnen. We begonnen goed en fel. Hadden veel de bal in bezit en leken zelfs niet eens allemaal tegelijk de bal te willen afpakken. We lieten ieder op zijn eigen plek z’n werk doen en speelden af en toe weer best goed naar elkaar over. Met de wind mee was het goed om veel te schieten op de goal. Dat hadden we pas later in de gaten. Het lukte Ties als eerste om met een bekeken schuiver in de linker benedenhoek te scoren; 1-0. Tegen het einde van de 1e helft was het een wat opportunistischer schot (vraag maar aan je vader of moeder wat dat betekent) van Ties waarmee we weer scoorden. Al was het dus wel omdat de keeper een fout maakte. Met 2-0 gingen we rusten. We zeiden tegen elkaar dat we het nu vol moesten houden. Dat lukte. Reinier stak in de 2e helft weer als vanouds het hele veld over, schoot ook goed in, maar zag de keeper zijn schot keren. Gelukkig stond Dinand goed op te letten en scherp opgesteld, dus was het een koud kunstje om de bal alsnog binnen te tikken. Het was nog even spannend toen SCW toch nog een goal scoorde, maar we gaven het niet meer uit handen. 3-1 gewonnen! We staan weer op de 3e plaats en hebben nog zicht op de 2e plek! We staan nog 2 punten achter Zwanenburg. Als wij nou in ieder geval alles winnen, dan moeten we hopen dat Zwanenburg nog een wedstrijd verliest.

Aan de ouders nog even een huishoudelijke mededeling: a.s. woensdag 6 april wordt er voor 1 keer op de nieuwe velden van Alliance getraind! Dit om de 1e steenlegging luister bij te zetten. Zelfde tijd.

A.s. zaterdag spelen we om 12:45 uur uit tegen Legmeervogels. Details volgen.