Alliance E6 wint met uitstekend spel


Na de show van vorige week stond deze week weer hetzelfde team van VSV tegenover de E6 van Alliance. Hoewel het altijd moeilijker is de tweede wedstrijd te spelen begon Alliance ook dit keer gedisciplineerd aan de wedstrijd. Van enige overmoed was geen sprake. De uiteindelijke overwinning van 7-0 was een juiste afspiegeling van het krachtsverschil.

Van meet af aan zette de mannen van Alliance druk voorin en al snel kwamen er wat 100% kansen. In de eerste minuut werd Jasper vrij voor het doel aangespeeld maar het schot ging naast. Met een uitblinkend middenveld met mannen als Lars, Igor en Noah kwamen de ballen steeds gemakkelijk bij de spitsen terecht. Al snel kreeg Jasper weer een kans, weliswaar iets moeilijker dan de eerste, die dit keer wel werd verzilverd: 1-0. Ook deze wedstrijd weer een fors krachtsverschil tussen de beide teams. In de beginfase was het weer Jasper die met een droge knal dicht op de keeper de 2-0 mocht inschieten. Daarna kwamen er een paar kansen voor Casper op links, de aanvaller met de mentaliteit van een rugbyspeler. Na er een paar keer dicht bij geweest te zijn nam Casper de bal aan met links, speelde hij een mannetje voorbij met rechts en schoot hij beheerst langs de doeman: 3-0. En als je al snel met zulke cijfers voorkomt groeit het vertrouwen. Het afspelen tussen de jongens zag er mooi uit en het korte dekken op het middenveld uiterst effectief. Mooiste doelpunt van de wedstrijd, en waarschijnlijk wel van het hele seizoen, was van de voet van Noah. Vanaf links stiftte hij de bal met gevoel over de keeper heen in de kruising: 4-0.

Voor het doel probeerden de mannen de schoonheid van het doelpunt van Noah te evenaren maar dat lukte net niet helemaal. Een schitterend eentweetje tussen Casper en Max ging net niet tussen de palen. En een voorzet van Noah op rechts kwam goed geplaatst op het hoofd van Thijs maar die kopte de bal net over de kruising. Een half mislukte trap van Thijs, waar hij zich bijna blesseerde, kwam via een VSV-verdediger bij Max terecht. Max wist wel raad met dit balletje en dacht ook deze wedstrijd zijn doelpunt mee te pikken maar de scheidsrechter had helaas al gefloten voor de blessure van Thijs, die overigens enorm meeviel.

In de tweede helft was het alweer snel raak, dit keer door Casper: 5-0. En na dit doelpunt gooide VSV de handdoek in de ring. De middenvelders kwamen steeds meer mee naar voren. Dat leidde uiteindelijk tot een prachtige knal van Igor die de 6-0 tot stand bracht. Een mooie actie met Lars waarbij Max de bal met een hakballetje was tekenend voor het powerplay van Alliance in deze wedstrijd. Het laatste doelpunt kwam voor rekening van weer Jasper. Met een buitenkantje rechts na een corner bracht hij de eindstand op 7-0.

Rob Broek