D2 in kwartfinale beker!

Zonder onze middenveldartiesten Thomas en Mattijs, maar wel met Pepijn en Bernhard uit de E1 traden wij om 12.30u aan op het veld van HSV in Heiloo. Zoals zo vaak keken wij weer jaloers naar de hoeveelheid velden bij onze gastheren. Op een van die velden zou de D2 strijden tegen HSV om een plek in de kwartfinale.

Twee dubieuze adviezen van de technische staf moeten we evalueren. Ten eerste: de D2 opent meestal vrij slaperig, soms komen we achter en dan gaat het langzaam maar zeker draaien. De coaches vroegen deze keer om een gedreven, spetterende opening en die kregen ze! Het regende kansen, maar Jan Joris, Tim, Youri en Bas misten net de precisie of het geluk. Daarna zakten we langzaam weg. Was dit een zinvol advies of haalden we ze slechts uit hun normale ritme???? Natuurlijk dieselde Boris als een van de weinigen betrouwbaar als altijd voort, maar we gaven het initiatief langzaam weg. Ten tweede: we wezen de mannen op het onzelfzuchtige gedrag van Oranje tegen de Hongaren. Gevolg: Youri stormde na een mooie pass van Bas alleen op de keeper af. Hij keek even om zich heen (wat ie nooit doet, het is een doelgericht jong) speelde de bal te ver voor zich uit en de keeper kon oprapen. Tsja, volgende keer moeten ze maar ‘zich zelf zijn’.

Doordat we inkakten kreeg de verdediging het een en ander te doen. Gelukkig waren de ‘twijfelgevalletjes’ Steven en Wesley, die vanwege blessures niet hadden kunnen trainen, vlijmscherp. Omdat ook Polle. Marijn en Mick de meeste duels wonnen had Bastiaan een vrij rustige middag. In de 2e helft lieten Bernhard en Pepijn zien dat zo’n groot veld wel aan hen besteed is, maar na een kwartier stond het nog steeds 0-0. Kansen te over, met als hoogtepunt een mooie vrije trap van Bas op de paal. De coaches gingen met een zucht nadenken over de penalty-loterij: wie waren de zekerheidjes?
Gelukkig kreeg Robbie het toen op zijn heupen. Van de rand van het penalty-gebied lobte hij briljant over de keeper naar de tweede paal ….en…… nee, niet weer…. de bal dreigde net op de paal of naast te stuiteren. Youri en een verdediger knalden tien centimeter voor de doellijn tegen de bal en die rolde langzaam binnen: 0-1. Niet ons mooiste doelpunt. Vijf minuten voor tijd lette hun linksback een keer niet op, Youri ontfutselde hem de bal en schoot hard en laag de 0-2 binnen. Je hoeft dus niet echt in de wedstrijd te zitten om ‘m te beslissen, dat weten we dan ook weer.
Mannen, zoals van Marwijk en zijn team op het WK zeiden: nu nog 3 keer winnen!!! Wij zijn trots op jullie.