Monsterscore van Alliance E6

Na een paar stroeve wedstrijden ging Alliance E6 zaterdag helemaal los. Geconcentreerd ging het team voor de winst. Tegen een Alliance in deze vorm is niets in te brengen. Met een monsterscore van maar liefst 14-1 kon de polonaise worden ingezet.

Eigenlijk speelde het team van VSV helemaal niet slecht maar in alles zat Alliance er fel op. Een achterhoede die niets cadeau deed en een voorhoede met maar één missie: scoren en dat zo veel mogelijk. Vanaf het eerste fluitsignaal was dat duidelijk. Max speelde een tweetal verdedigers uit en schoot rakelings naast. Daarna schoot de keeper van VSV de bal recht voor de voeten van wederom Max. Die bedacht zich geen moment en schoot de bal listig in het net: 1-0. Voorin bleef het gevaarlijk met in het begin een hoofdrol voor Jasper. Met zijn snelheid rechts aan de buitenkant bleef hij de motor voor een aantal gevaarlijke situaties. Na een lekker een tweetje was het wederom Max die met een fraai boogballetje over keeper heen de stand op 2-0 bracht. Lars als midvoor probeerde het ook met een strak schot dat mooi werd tegengehouden door de keeper. Alliance begon meer en meer druk te zetten. Vanuit de verdediging werd er vroeg gestoord door Thomas en Justus, die niets weg wilden geven. En Igor op links speelde wat vooruitgeschoven en kon de balletjes lekker kaatsen met Casper en Sven. Toch kon VSV af en toe aardig counteren. Maar Thijs stond als keeper zijn mannetje waar nodig en pakt de ballen bijna altijd klemvast. Ook deze wedstrijd ging Noah weer voor de schoonheid. Na een aanval over links kreeg hij de bal wat hard aangespeeld. De aanname was gecontroleerd en de uithaal genadeloos. De bal belandde onhoudbaar in de kruising: 3-0. VSV heeft echter ook een paar behoorlijke spitsen. In een van de spaarzame counters kon hun centrale spits uithalen. Keeper Thijs zat er nog wel met de vingertoppen bij maar kon het tegendoelpunt niet verhinderen.

Zo halverwege de eerste helft was wel duidelijk dat de winst Alliance niet meer kon ontgaan. Vanaf dat moment werd iedereen gretig en wilde scoren en zichzelf laten gelden. Na wat getouwtrek wie een corner mocht nemen, Casper of Jasper, was het Jasper die met een streep alle irritatie van zich afschoot: 4-1. Klasse! En als het allemaal soepel loopt bij Alliance is er één speler die als een Romario de kunst verstaat altijd op de goede plek te staan en dat is Max. Na zich schijnbaar gemakkelijk vrij voor de keeper te hebben gespeeld was het weer raak voor Max: 5-1. En zelfs de rechtsback Justus probeerde het in deze wedstrijd. Een zondagsschot vanaf de middellijn ging maar rakelings naast.

In de tweede helft kwam VSV er niet meer aan te pas. Jasper schoot op de paal. Igor en Noah strooiden met fraaie passes. Casper zat er als een stofzuiger voorin steeds fel bovenop. Nadat Casper de bal weer eens vroeg had afgepakt zette hij Max vrij voor het doel. En die mist niet vaak: 6-1. Voorin kwamen een paar corners waarvan een ervan, genomen door Jasper, netjes door Max in het net werd gekopt: 7-1. Een volgende voorzet van Igor werd schijnbaar moeiteloos op de borst aangenomen door Max en weer poem raak: 8-1. In deze fase van de wedstrijd werd VSV helemaal zoekgespeeld. Maar winnaars worden niet moe en Alliance kreeg er meer en meer zin in. Casper nam ook zijn goaltje mee na een beetje duwen: 9-1. Via een corner van Thijs was het rommelen voor de goal en 10-1 door ……. Max. Keeper Sven had in de tweede helft tot dan toe geen bal in zijn handen gehad en besloot op de grond lekker wat te gaan zonnen. Dat werd de coaches Peter en Marco te veel: opstaan! De taktiek van Alliance werd steeds meer kluitjesvoetbal voorin en twee verdedigers, Justus en Thomas, achterin. Dat had succes. Na een goede pass van Thomas schoot Casper naar Max die weer het doel trof: 11-1. En Thijs pikte ook zijn doelpuntje mee: na een lekkere pass van Lars slalomde hij als boter door de verdediging van VSV: 12-1. En Alliance ging door met prijsschieten. De keeper van VSV had nog een paar mooie reddingen maar Thijs was toch trefzeker met de 13-1. Het laatste doelpunt kwam ook van de voet van Thijs. Na een pass van Igor was het een puntertje met veel gevoel waarmee hij de eindstand op 14-1 bracht. Een monsterscore die misschien een beetje geflatteerd was maar niettemin verdiend.