D2 blijft winnen: 2-1 tegen UNO

Het ging moeizaam, maar het ging. Polle en Mick hadden een nachtelijke bustocht achter de rug na hun wintersport. Wesley viel tijdens de warming-up uit, Thomas had een nachtje doorgezakt en kon niet met zon tegen spelen en Bastiaan, Steven, Boris en Youri hadden al een wedstrijd in de benen.

Met twee frisse krachten, Jeffrey en Joel (die ook beiden al een match achter de rug hebben) trapten we af. Het werd een aanvankelijk gelijkopgaande 1e helft, maar toen Robbie het op zijn heupen kreeg kantelde de wedstrijd in onze richting. Uit een corner van Robbie kopte Youri fraai de 1-0 binnen. Daarna zette Robbie diverse teamgenoten (en zichzelf) vrij voor de keeper, maar hij wilde er niet in.

Na de pauze bleef het spannend. Achterin hadden we het redelijk voor elkaar, alleen kwamen we bij corners wat – veel – lengte tekort. Voorin bleven wij de meeste kansen scheppen. Onze dappere Polle bleek zijn skiweek en zware nacht goed doorstaan te hebben en scoorde de 2-0; hij speelde vandaag wat meer voorin. Zijn ausputzers-positie en aanvoerdersband werden ad interim waargenomen door Bas, die dat puik deed. Toch werd het laatste kwartier nog spannend. Wij verzuimden op een gegeven moment de 3-0 te maken, en vervolgens kregen we een corner tegen, waarbij de bal op onnavolgbare wijze achter Bastiaan verdween. Het laatste kwartier moesten we alle zeilen bijzetten om die benauwde 2-1 binnen te slepen. Hulde aan allen dat dat lukte.