De veerkacht van de E8

Zaterdagmorgen moest de Alliance E8 aantreden tegen de DSS E10 op de kunstgras van Geel-Wit. Beide teams stonden bovenaan in de poule, maar DDS had een beter doel saldo. De winnaar van dit duel zou de nieuwe nummer 1 van die poule worden.
Al meteen in de eerste minuut kreeg het Alliance team het eerst tegendoelpunt om de oren en na 10 minuten stond het al 0-4. Ondanks de flinke achterstand herpakte het 8tal zich en begon steeds beter te voetballen waardoor Lucas nog voor de rust de 1-4 en de 2-4 kon maken. De verdediging begon aardig op stoom te komen en de aanvallen van de DSS werden steeds beter afgeweerd.

Coach Frank hield in de rust een echte ´Frank de Boer´ preek zodat de 2e helft meteen goed van start ging. Aanvaller Fons maakte meteen de 3-4 maar DSS kwam toch nog een keer langs de Alliance verdediging en dacht een doelpunt een veilige voorsprong van 3-5 te hebben genomen. Maar met Pelle, Fons en Lucas in de aanval begon ook alles voorin gesmeerd te lopen. De jarige Lucas wilde zijn op zijn verjaardag een hattrick en maakte de 4-5. Pelle was in eerste helft doelman en maakte als spits in de 2e helft met een prachtig doelpunt gelijk. De verdediging met Stijn in het midden liet vanaf dat moment geen bal meer door. 5 minuten voor tijd kwam Pelle recht op het doel af maar de keeper hield de bal uit het doel. Helaas voor de keeper had hij de bal niet klemvast waardoor Loek kwam hard kon inlopen en in de 2e instantie het winnende doelpunt kon maken waardoor de wedstrijd eindigde in een 6-5 overwinning voor Alliance 22.

Felicitaties en traktaties zorgten voor een mooie afsluiting van de deze voetbalmiddag.