Hoofddorp E7 Alliance E4

In alle vroegte vertrokken de E4 pupillen van Alliance, hun coach en de trouwe supportersschare naar Hoofddorp dat net als Haarlem nog in diepe rust was. Jochem was speciaal eerder teruggekeerd van wintersport om toch mee te kunnen doen. Noud en Julian waren de aangetrokken invallers. De weersomstandigheden waren nog rustig. De voorspelde bakken met regen volgden de rest van het weekend. De E4 bleek klaar voor deze belangrijke wedstrijd in de voorjaarspoule.

In de eerste helft kwam Alliance al snel op voorsprong. Sjoerd gaf een zuivere pass aan Noud die de bal met de buitenkant rechts prachtig in de linkerhoek wist te plaatsen. Hoofddorp werd een beetje wakker. Toen Noud enkele minuten later vanuit een vrije trap over de muur van Hoofddorp opnieuw loepzuiver scoorde, ontwaakten de Hoofddorpers definitief en begonnen ook zij de bal lekker rond te spelen. Keeper Thijs had de nodige reddingen en bracht de bal altijd weer snel terug in het spel. Anne hield de boel achterin degelijk op slot daarbij voortdurend gesteund door Jelmer die net als Anne heel veel meters maakte. Pim, Jochem en Wouter zorgden voor de opbouw van het spel naar voren en steeds stond of kwam er wel iemand vrij in een scorende positie. Na enkele kansen scoorde Jochem zeer koeltjes en beheerst vanuit een voorzet van een van zijn medespelers en wist Julian de stand bij rust na een prima pass van Pim op 0 – 4 te brengen.

Vol vertrouwen begon de E4 aan de tweede helft met Jochem op de keeperspositie. De coach gaf aan dat hij ook een beetje mee mocht voetballen, dus een enigszins vrije rol had. Jochem vervulde de - voor hem uitzonderlijke - keepersrol uitstekend. Alleen zijn uittrappen baarden af en toe grote zorgen bij de spelers en bovenal langs de kant. Dat liep gelukkig maar een keer minder goed en strafte Hoofddorp een uittrap af met een doelpunt: 1 – 4. Het spel van de E4 bleef gesmeerd lopen en dat werd halverwege de tweede helft beloond met een fabuleuze lob van Julian over de keeper: 1- 5. Snel daarna moest de tegenstander opnieuw flink slikken toen Morris het zesde doelpunt maakte uit een voorzet van Wouter. Morris gaf een geraffineerd hakje naar achteren waarbij de keeper en de spelers van Hoofddorp alleen nog het nakijken hadden. Luid gejuich steeg op zowel op als langs het veld. Hoofddorp wist daarna toch nog 2- 6 te maken, maar Pim wist in het laatste deel van de strijd nog te scoren op aangeven van Morris. Noud en Julian natuurlijk bedankt voor jullie goede invalbeurt!

Met 7 doelpunten op zak en opgeschoven naar een tweede plaats verliet Alliance spoedig Hoofddorp om snel huiswaarts te keren. Jongens, jullie houden het lekker spannend in deze competitie waar jullie nog veel zullen moeten strijden. Volgende week

treden jullie met je eigen voltallige team aan tegen de koploper DSK E2. Zet ‘m op! Met velen zullen wij jullie aanmoedigen.