Spanning in de bekerstrijd!

Na de af en toe gierend spannende bekerwedstrijden van de C2, E1 en F2 in deze week en alle emoties, arbitrale blunders, penalty-shootouts, huilende kinderen, boze ouders enzovoort, die daarmee samengaan, was het de vraag of ook de D2 voor een dergelijke ijzingwekkende thriller kon zorgen uit bij Overbos D2. Het antwoord is: nee!

De D2-mannen leken daar wel op aan te sturen door slaperig te openen en na 10 minuten een kopbal uit een corner te incasseren. Daarna herpakten de spelers zich langzaam, iets gehinderd door een erg zware bal en een zwaar veld en wind tegen. Toch kwamen er kansen voor de actieve Robbie met name en na zo’n twintig minuten kapte de zeer actieve Jan-Joris zich vrij en hij leverde met links een lastig, stuiterend schot af en Tim was er als de kippen bij: 1-1. Vlak voor rust pakte Tim een cadeautje van de keeper heel bekwaam uit. De keeper schoot de bal direct in zijn voeten en Tim boogde de bal van grote afstand onder de lat. We leken opgewekt met 1-2 te gaan rusten toen de scheidsrechter in de laatste seconden van de 1e helft een penalty gaf. Vorige week keken we verbaasd naar de C2 (ook uit bij Overbos), waar drie zuivere penalties niet werden toegekend, maar deze scheidsrechter legde hem vlot op de stip. Op de onze, helaas. Bastiaan werd vervolgens de held van de 1e helft, want hij stopte het harde, maar niet zo zuivere schot met zijn benen.

Gedurende de hele wedstrijd leefden de toeschouwers erg mee met de arme familie Roos, die door de ontwikkelingen in Egypte tot het spelen en aanschouwen van een bekerwedstrijd was verplicht. Spelers en coach waren echter erg blij met Bas die zijn wederom uitstekende partij bekroonde met een sublieme dieptepass op Tim, die vandaag erg slagvaardig was. Handig omspeelde hij de keeper en rustig schoof hij de 1-3 binnen. Daarmee was de buit wel binnen, want de defensie (met invallers Joel en Jesse) werd weer ouderwets degelijk geleid door Pollen en zijn secondanten Mick en Wesley gaven weer niets weg. Ook op het middenveld waren we – uitgezonderd de eerste 10 minuten van de 1e helft – de baas met onze handige tikkers/lopers Thomas en Boris. Uit de tweede helft kan ik me slechts 1 Overbos-kans herinneren, waarbij Bastiaan weer flitsend met de voet op reageerde. Het slotaccoord was voor de makkers Robbie en Youri. Robbie trok met links hard voor en Youri kopte schuin-achterwaarts de 1-4 binnen.

Inmiddels zijn we bij de laatste 14 aanbeland! We zijn benieuwd naar de volgende uitdager!