SCW F3 - Alliance F10

Afgelopen zaterdag speelden we in winderige omstandigheden (niet omdat we allemaal scheten aan het laten waren, maar omdat het gewoon hard waaide…) op het veld van SCW in Rijsenhout tegen de F3. We hadden voor de winterstop van ze verloren, dus we hadden wat recht te zetten! Ties wilde beginnen als keeper. En Tom was er, ondanks dat ie de avond ervoor nog in de ArenA naar Ajax had gekeken!!! Petje af Tom! Geweldig dat je er was! We begonnen met de wind mee, dus voetbalden we telkens op de helft van SCW.

We waren goed georganiseerd. Speelden in de meeste gevallen goed naar elkaar over. Soms liepen we elkaar nog een beetje in de weg. Dat moeten we goed blijven onthouden! Als je een keer naar Studio Sport mag kijken van je ouders en je naar een voetbalwedstrijd kijkt van de mannen die ook in het plaatjes boek van Albert Heijn staan dan zul je zien dat al die mannen ook altijd heel erg verspreid staan opgesteld. Daardoor kunnen ze goed naar elkaar over spelen. En dan moet de tegenstander de hele tijd achter de bal aanlopen! Daan staat bijvoorbeeld altijd hartstikke goed vrij en ook Dinand zoekt altijd de juiste plek op het veld.

Wij kwam in de eerste helft op een 1-0 voorsprong door Max die na een mooie overspeelactie prima scoorde. In de rust draaien we van kant en moesten we dus tegen de wind in. Max, Julius en Joshua stonden afwisselend op doel. We bleven goed voetballen en kwamen zelfs op 2-0! Volgens mij was het Reinier die scoorde, of heb ik het dan mis? Daarna was het voor ons moeilijk om de concentratie vast te houden en ging ook SCW beter voetballen. Ze scoorden 2-1 en vlak voor tijd zelfs ook de 2-2. Jammer! Maar hard gewerkt allemaal!