E1 wint finale Boarding Cup

Op 27 december – als in sportjaaroverzichten de balans over 2010 al is opgemaakt - voegt de E1 nóg een hoogtepunt toe aan hun toch al mooie voetbaljaar. In een volle Turnhout-hal wordt de Boarding Cup verovert door in de finale ADO’20 te verslaan.

Voor aanvang van de finale hangt er al een echte cup-sfeer in de hal; een volle tribune, veel lawaai en spanning in de lucht. Muziek schalt door de hal. Eén voor één komen de spelers het veld op, als de speaker hun namen omroept. De E1 speelt in dezelfde samenstelling als in de poulewedstrijden, met uitzondering van Mees (vakantie). Zijn plek wordt door Tijn ingenomen, die net terug is van een hoogtestage in de Alpen. Als Alliance aftrapt, is de speaker nog bezig om ‘the road to the finale’ van beide teams op te sommen. De wedstrijd gaat in hoog tempo van start. Er zijn direct kansen voor beide goals. Het eerste schot van de Heemskerkers gaat maar rakelings over. In de tegenaanval moet de ADO keeper een inzet van Jasper keren. Ooo’s en Aaa’s rollen van de tribune. Halverwege de eerste helft komt ADO op voorsprong. Een blauwwitte verdediger breekt door de linies, versnelt, haalt ongehinderd uit en laat Kyle kansloos (0 – 1). Geen paniek, onze jongens zitten goed in de wedstrijd. Ze blijven kansen creëren. Vlak voor de rust wordt Pepijn net buiten de cirkel onderuit gelopen. Hij gaat zelf achter de bal staan en krult de vrije trap, langs het ADO muurtje, onberispelijk binnen (1 – 1).

Tijdens het wisselen van speelhelft, is er tijd voor een paar kleine aanwijzingen. Daarna gaat de wedstrijd in hoog tempo verder. Alliance houdt het veld breed en zoekt combinaties, maar krijgt weinig ruimte. ADO komt vaak gevaarlijk door, vooral over onze rechterkant, met de kleine balvaardige nummer 10. Zijn schoten raken paal en lat. De wedstrijd kent geen moment van rust meer. Bernhard, Joep, Tijn en ook Young-kon verrichten verdedigend beulswerk. Voorin blijven Lars, Jasper en Pepijn jagen om druk op de tegenstander te houden. Kyle staat attent en zeker te keepen. Met uitworpen stuurt hij zijn mannen steeds voorwaarts. In snelle uitbraken kan Alliance een paar keer op weg naar de ADO keeper, maar zonder succes. Tot vier minuten voor tijd. Pepijn krijgt de bal, met z’n rug naar het doel, ingespeeld en legt ‘m terug op Young-kon. Die aarzelt niet. Young neemt de bal vol op de wreef en schiet de verlossende 2 – 1 binnen. Vlak voor tijd valt ook de 3 – 1. Jasper controleert een steekpase aan de boarding bij het ADO doel en brengt de bal voor de goal, waar Pepijn hem over de keeper binnen wipt. ADO zet nog een keer aan voor een aanval, als het publiek begint met aftellen. Acht … zeven ... zes … vijf … vier … drie … twee … en de buit is binnen. Alliance wint voor het derde jaar op rij de Boarding Cup voor E teams. Even later neemt Lars de beker trots in ontvangst en viert het uitgelaten team de overwinning met het publiek. Gefeliciteerd jongens, we hebben weer genoten. Tot slot nog een compliment aan Olympia Haarlem en alle vrijwilligers. Dank voor het leuke E toernooi, dat ondanks de winterse ongemakken, vlekkeloos is verlopen.