C1,2 en 3 winnen weer

Hoewel het koud was toch weer een heerlijke voetbalzaterdag beleefd. De eerste drie C teams van Alliance wonnen weer hun wedstrijden en de manier waarop is hartverwarmend.

C2 was het eerst aan de beurt, in de volgende bekerronde uit in Nieuw Vennep tegen VVC. Het werd een onvergetelijke voetbalhappening waarin C2 weer eens liet zien hoe je als team, voor elkaar werkend tot bijzondere resultaten kunt komen. Er ontspon zich vanaf het begin een gelijkwaardige strijd met misschien een nipt overwicht voor Alliance. Toch kwam VVC op voorsprong. Met uistekende voorwaartsen die erg snel waren wisten zij een counter doeltreffend af te ronden. Rust 1-0. In de tweede helft was Alliance weer iets beter maar kon niet scoren, kansen waren er genoeg, maar de goal bleef uit en zoals zo vaak viel die aan de andere kant. 2-0.

Met nog tien minuten te spelen ging Alliance va-banque. De uitblinkende rechtsachter Jesse werd geruild voor een vijfde spits. Met slechts twee verdedigers werd de druk op het VVC doel groot, te groot, want Rick scoorde. Nog drie minuten te gaan, weer een aanval en weer een goal, nu van Boyd. Op aandringen van de VVC grensrechter werd het doelpunt afgekeurd. Een buitenspel situatie drie acties voor de treffer werd alsnog teruggehaald en geteld. Alliance bleef goed voetballen en druk zetten en in de laatste minuut scoorde Boyd de gelijkmaker. 2-2.

Een heerlijke wedstrijd met een uitstekend spelend C2 leverde geen winnaar. En dus moesten strafschoppen, zoals de regels zijn in het bekervoetbal, de beslissing brengen. Coen begon met keepen en stopte de eerste en de tweede op formidabele wijze (wat een uitstekende keeper toch). Omdat Xander onderkant lat, Jordi en Rick prachtig en Mischa zeer bekeken scoorde won de C2 en is een ronde verder. Een prachtig resultaat met de vaststelling dat C2 zo voetballend van niemand hoeft te verliezen, zelfs niet als het Ajax wordt in de volgende ronde. Gefeliciteerd jongens, om nooit meer te vergeten! De coaches van VVC waren zo onder de indruk van C2 dat ze ons gelijk uitnodigden voor het spelen van meerdere oefenwedstrijden op hun kunstgras.

Foto-filmpjes hier

C1 en C3 speelden thuis
C1 won met 6-0 van Hoofddorp en is nu opgeklommen naar een mooie vierde plaats op de rangschikking. C1 was veel sterker en na een niet zo’n goede eerste helft werd de wedstrijd in de tweede helft knap beslist. Nadat Daniel het eerste doelpunt had gemaakt scoorde Derek vijf keer, een bijzondere prestatie. Mooi mannen!

De C3 speelde tegen UNO. In de eerste helft liep het allemaal nog niet zo goed maar in de tweede helft werd UNO , zeker geen slechte ploeg, eigenlijk weggespeeld. De C3 speelde vooral na rust goed voetbal en wist maar liefst zes keer te scoren. Khalid maakte fraai de eerste, Ricky bekwaam de tweede, Tijmen scoorde twee keer fraai en toen Leon (altijd spits geweest) het laatste kwartier in de voorhoede mocht kwamen er twee mooi doelpunten bij. Vooral zijn pegel in de kruising was een hele fraaie. De C3 draait steeds beter en begint ook steeds meer een team te worden waarin voor elkaar gevoetbald wordt. Fijn ook is dat Boudewijn na een lange blessure zijn rentree kon maken. Jelle, ook lang geblesseerd traint weer en zal binnenkort terug komen. Ook komt Sander terug van C4 naar de C3. Nu Eric nog en dan is het team weer compleet, en steeds hoger op de ranglijst. Prima mannen!