Doelpuntenmachine Max leidt E6 naar grote zege

Ook deze week trad de Alliance E6 weer aan tegen een team dat laag op de ranglijst stond: DIOS E7. Na het onfortuinlijke verlies van vorige week tegen Schoten waren de mannen gewaarschuwd dat de organisatie achterin van groot belang is. De coaches Peter en Marco waren daarom zaterdag alert op het dekken door met name Thomas en Justus. Ook deze week weer een scheids uit de eigen gelederen. Soeluh, vader van Noah, floot een perfecte partij.

Met als afwezigen Casper en Jasper begon Alliance gedisciplineerd aan de partij. De bal ging gemakkelijk rond en DIOS werd tot in het eigen doelgebied teruggedrongen. Ondanks het veldoverwicht van Alliance leidde dit in de eerste helft nog tot niet al te veel uitgespeelde kansen. Er was in de kluwen van spelers van DIOS voor het doel geen doorkomen aan. De enige counter van DIOS in deze partij leidde wat ongelukkig de 0-1 in. Maar met zoveel kwaliteit op het veld van Alliance was het langs de kant afwachten op de doelpunten die zouden gaan komen. Sven was kort voor de rust de maker van de gelijkmaker van Alliance: 1-1.

Wat de coaches hebben gezegd in de rust weet ik niet, maar nadat Thijs zijn keepershandschoenen aan Sven had overgedaan in de tweede helft begon het allemaal nog meer te swingen en werd DIOS volledig zoekgespeeld. Eerst nog een schot van Thijs dat net over ging en een schot van Lars dat rechts van de paal op een haar na geen doel trof. Daarna werd de wedstrijd het grote feest voor aanvaller Max. Een schot van Thijs ketste van de kruising terug het veld in. Max stond als een échte spits precies op de juiste plek en schoot beheerst de 2-1 binnen. En steeds weer kwamen er gevaarlijke ballen van Thijs van links. Een voorzetje met de punt van de schoen werkte Noah nog net naast. Een vrije schop van achteruit door Igor kwam op rechts bij Lars terecht die de bal met één keer raken voorzette op Max. Alleen voor de goal bedenkt Max zich niet en weer was het pang: 3-1. Na deze goal begon er irritatie te ontstaan bij de mannen van DIOS en werd er wat heen en weer gescholden. De spitsen van Alliance bleven echter lekker gaan. Max omspeelde behendig een van de verdedigers en weer was het pang: 4-1. En daarna was het weer de beurt aan Max, nu van links. Dreigen, dreigen, nog eens dreigen en dan pang: 5-1. Om zijn vierde doelpunt te vieren maakte Max een vrolijke koprol waarna Thijs nog demonstratief zijn oranje voetbalschoenen kuste.Op links kreeg Thijs vervolgens bijna een vrije doortocht naar het doel en schoot langs de inmiddels lamgeslagen keeper: 6-1. En als de wedstrijd dan eigenlijk al is gespeeld gaan echte spitsen voor het eigen gewin en wil iedereen zijn doelpuntje meepikken. Een hard schot van Lars dat op de paal terecht kwam kon Max, die weer goed gepositioneerd stond, gemakkelijk tot doelpunt verwerken: 7-1. Ook Thijs kreeg de smaak te pakken. Een schot dat de keeper had kunnen houden werd losgelaten en tipte achter de doellijn: 8-1. En toen weer Max die alleen op de keeper af gemakkelijk de 9-1 binnentikte. Bij het laatste doelpunt kreeg spits Lars loon naar werken. Na een schot van Max kwam de bal terug van de keeper en kon Lars gemakkelijk intikken. De spitsen gingen na deze 10-1 in polonaise terug naar de middenstip. Scheids Soeluh vond het toen allemaal wel genoeg en liet het eindsignaal horen.