C1, C2, C3 van Alliance: reclame voor het voetbal

Na alle regen en storm van de laatste dagen verwachtte niemand dat er door de drie hoogste C-teams gevoetbald zou worden. Niets was minder waar en de droge! november zaterdag leverde twee overwinningen en een nederlaag, overigens na ene hele goede wedstrijd, op.

Een zaterdag die het hart van een jeugdtrainer sneller deed kloppen. Een reclame voor het voetbal!

Amstelveen C1- Alliance C1

Na de overwinning van vorige week werd opgezien tegen de wedstrijd in en tegen Amstelveen.

De thuisclub stond boven ons en had veel doelpunten voor op het conto staan. Hoe anders kan het lopen als elf spelers als een team spelen. Compact en voor elkaar knokkend met een uitstekende gesloten verdediging. Ook voor de talrijke toeschouwers ontspon zich een leuke aantrekkelijke wedstrijd waarin de ploegen elkaar niet veel ontliepen. Een uitstekende scheidsrechter zorgde voor een prima, op en neergaande, sportieve pot. Meer aanvallend dan anders met een vaste rechtsbuiten kwam Alliance tot mooi aanvallend voetbal met Dirk uitblinkend op het middenveld. Als hij nog iets eerder af speelt groeit hij op zijn nieuwe positie uit tot de ster van het team. Een klein overwicht na een kwart wedstrijd werd beloond moet een mooi doelpunt van Sem. Rust 0-1. In de tweede helft werd de voorsprong met verve verdedigd maar kwamen er ook kansen met de snelle Suwit als spits. Een mooi opgezette aanval werd door Rico, die goed doorging, bekwaam afgerond. 0-2. Wat een mooie overwinning, waarmee C1 steeds meer klimt op de ranglijst. Mooi mannen!

Dan (te) hard rijden naar United Davo voor de uitwedstrijd tegen de Schalkwijkers die gevreesd werden voor hun scoringsdrift. Coach Ab had aangedrongen op compact verdedigen en veel strijd. Nou dat kwam eruit. Alleen de afwerking ontbrak. Als C3 enkele van de vele kansen had benut was voor een grote verrassing gezorgd. Zoals de coach van de sportieve tegenstander zei, “schieten jullie de helft van de kansen erin, zijn wij nergens”. Een mooi compliment, maar punten levert het helaas niet op. Wat wel oogstrelend was om te zien was de manier waarop werd gevoetbald. Niemand was uit op persoonlijk succes, mooie combinaties het gevolg. Ab na afllop “niemand was niet goed”, een terechte vaststelling zoals ook het compliment aan de zo lang geblesseerde Thomas Poulussen op zijn plaats was. En met 3-1 verliezen uit bij een monsterscoremachine is geen schande. Mooi gevoetbald C3!

Op naar DSS voor eindelijk weer eens een wedstrijd van C2. Pas vier wedstrijden gespeeld is er op de stand te zien, waar andere ploegen 9 en 10 keer hebben gespeeld. Geen wonder dat je dan slechts –mooi- in de middenmoot staat. DSS had in de kompetitie tot nu toe slechts een keer gescoord maar toch stond C2 na7 minuten met 1-0 achter. Een verkeerde terugspeelbal op Coen en boem 1-0. Vier minuten later was het gelijk 1-1. Nieuwkomer Tijmen rondde bekwaam af. Twee minuten later scoorde technische Sjoerd fraai en hij herhaalde dat vlak voor rust. 1-3 was de ruststand. In de eerste helft was er geen sprake van het fraaie C2 voetbal uit de geschiedenis. Maar als je vier weken niet speelt vallen alle automatismen weg.

Daar is in de rust over gesproken en na rust was het stukken beter. Soms zag je weer dat flitsende tikspel van de C2 mannen. Jordi, weer Tijmen en Rick brachten de 1-6 op het scorebord. C2 kwam er steeds beter in. Nu de afwerking nog. Maar dat komt wel weer!

Al met al genieten in de drie wedstrijden. Eindelijk weer eens een heerlijke zaterdag.

Complimenten aan alle drie de Alliance teams, zij waren, zoals het hoort, een reclame voor het voetbal. Hopelijk zaterdag weer!!!!!!!!!!!!!Proficiat jongens!