Hekkesluiter stunt tegen Alliance E6

Op papier zag de wedstrijd tegen Schoten E3 er gemakkelijk uit. Alliance E6 bovenaan en Schoten in de onderste regionen. Maar de jongens van Schoten kwamen met veel energie en bravoure het veld op. Het verschil in kwaliteit van de spelers kon Alliance niet in winst omzetten. Legio schoten belandden op paal en ligger. En ook de afwezigheid van Casper en Thomas deed zich voelen. Pluspunt van de week is dat Mark, de vader van Sven, een manus van alles blijkt te zijn. Na vorige week een perfecte invalbeurt te hebben gehad als verslaggever trad hij deze week aan in weer een nieuwe rol: scheids.

De mannen van Schoten begonnen goed en kregen al vroeg in de wedstrijd een paar corners. Toch was de eerste kans van de wedstrijd er een voor Alliance. Na een goed uitgevoerde counter was het Lars die plots ook in oog met de keeper kwam te staan. Zijn schot wist de keeper van Schoten uitstekend te pareren. Halverwege de eerste helft kon keeper Thijs zich als uitblinker van de wedstrijd ontpoppen met een paar geweldige reddingen. Vooral die waarin hij met een katachtige beweging de bal uit de kruising tot corner verwerkte mag hier zeker genoemd. Alliance werd sterker en het leek er op dat de goede lijn van de afgelopen weken kon worden doorgezet met een monsterzege. Maar het zat niet mee. Een schot van Jasper belandde op de paal, de terugvallende bal werd vervolgens door Noah ook op de paal geschoten waarop ook Lars de bal er niet in kreeg. En dat werd eigenlijk het verhaal van de wedstrijd. De bal mocht er niet in.

Schoten daarentegen sprong effectiever met de kansen om. Een net iets te korte terugspeelbal van Igor werd onderschept en onhoudbaar langs Thijs getikt: 0-1. Nog amper bekomen van de schrik was het direct na de aftrap weer raak: 0-2. Daarna was het Justus die van achteruit als een bikkel een paar nuttige overtredingen beging en menig balletje wist af te pakken. Een van die ballen werd met inzicht direct op Jasper gespeeld die oog in oog met de keeper een snoeihard schot op de lat uiteen zag spatten.

In de tweede helft werd Alliance sterker en sterker. Igor trad aan als doelman en Thijs, Sven en Jasper probeerden de klus voorin als diepe spitsen te klaren. Het leek op prijsschieten en ook op een flipperkast maar op onverklaarbare wijze kreeg Alliance de bal er niet in. Uiteindelijk was het Lars die een kans kreeg en met veel gevoel de bal handig wel onder de keeper van Schoten in het doel wist te werken: 1-2. Uit een van de vele corners die Alliance kreeg kopte Max rakelings naast. De corner die Lars in de laatste vijf minuten nam kon Max in de kluwen van spelers in het doel rommelen: 2-2. Op dat moment rook Alliance bloed en ging vol voor de winst. De verdediging verslapte daardoor en met een prachtig schot wist Schoten weer op voorsprong te komen: 2-3. Met alle macht probeerde Alliance nog van alles maar de tijd was te kort. Beter zijn maar toch verliezen, ook dat is voetbal.