D2 blijft ongeslagen: 1-7 bij Zwanenburg

Na op vrijdagavond met zijn allen (prima opkomst!!) in de stromende regen een training te hebben afgewerkt waren de D2-mannen frisch und fröhlich in Zwanenburg aangekomen. Iedereen was ook blij dat het voetballen lekker doorging, er waren weer veel enthousiaste ouders, dus niets stond een heerlijke pot voetbal in de weg.

Toch kwamen we weer moeizaam op gang. Er waren weer van die geweldige voetbalflitsen, waardoor Jan Joris (verder JJ) alleen voor de keeper werd gezet door Mattijs, maar iets te ontspannen intikte. Even later deed Robbie dat nog eens dunnetjes over. Na twee goede aanvallen over links en twee keer een intikker van JJ stond het toch al snel 0-2. Maar het was duidelijk dat de scherpte ontbrak in de duels. Veel situaties waar jongens elkaar aankeken om te zien wie de bal ging mee nemen. Steeds meer onnodig balverlies. Daarna hield onze verdediging ‘open huis’. Normaal gesproken een onneembare vesting, vandaag in de 1e helft gatenkaas. Bijna iedere Zwanenburg aanval leidde tot hachelijke situaties. Toen even later de juist zeer actieve Thomas geblesseerd uitviel en Mick moeizaam begon te lopen, viel ook nog de 1-2. Daar kon zelfs Bastiaan, die erg veel te doen kreeg, niets meer aan verhelpen. Door het uitvallen van Thomas werd Youri mid-mid en nam Wesley zijn rechtsachterpositie over. Daar gingen Youri en het team op vooruit. Er kwamen weer wat goede passes en uit een mooie aanval schoot JJ prachtig op de paal, waarna Tim bij de rebound een tikje ruw tegen de grond werd geduwd. Penalty. Eerlijk gezegd: ‘de scheids kon hem geven, maar je krijgt hem niet vaak in een uitwedstrijd’. Aanvoerder Polle, de eerste 29 minuten ontregeld door de aanwezigheid van vader Daan, schoot feilloos binnen.

De tweede helft toonde een ander, scherper Alliance D2. De verdediging stond weer redelijk tot goed en rechts midden en rechts voorin hadden Marijn en Tim zich herpakt na een slaperige 1e helft. Na een mooie dieptepass van Youri scoorde Tim keurig de 1-4 en vijf minuten later hield Tim zich – weer gelanceerd door Youri – uitstekend staande na een zeer forse schouderduw van de linksback, waarna hij keurig en koelbloedig afwerkte. Jan Joris pikte zijn derde mee (hij schoot ook nog een keer hard op de paal), door na een slimme, snelle vrije trap van Polle tussen keeper en laatste man op te duiken en een heerlijke lobje zorgde voor de 1-6. Daarna nog een andere listige vrije trap van JJ richting Polle, maar die lukte net niet. Tussendoor kwam Zwanenburg er af en toe nog gevaarlijk uit, maar het blijkt voor de meeste aanvallers onweerstaanbaar verslavend om de bal op Bastiaan te schieten. De 1-7 werd er na weer een flitsende aanval met links (!!) ingepeerd door Mattijs.
Volgende week tegen HFC; dat zal zwaarder worden.