VRIENDENPLOEG ALLIANCE ZO 1 WINT - RCH geen team

HAARLEM - RCH is de minst scorende ploeg in de vierde klasse. Ook tegen Alliance bleek dit. De Haarlemmers waren wel trefzeker en wonnen hun thuiswedstrijd in het sfeerloze stadion met 5-0. Dat RCH moeite heeft met scoren is niet het allerergste. Trainer Roland Ebbeling heeft echter een veel groter probleem.

De spelers werken niet voor elkaar. Tegen de vrienden ploeg van Alliance werd, dat nog eens duidelijk zichtbaar. Doelman Bas Jopp sprak dan ook terecht zijn ongenoegen uit na afloop. "Dinsdag maar eens goed praten met elkaar. Want wat willen we nou? De mentaliteit is slecht en de trainingsopkomst ook.

We zijn geen team en er wordt zelfs gelachen als we met 5-0 verliezen. Zo is het niet leuk", zei de radeloze keeper. Toch was de eerste mooie aanval van RCH. Via Mickey Beunder en Vincent Geeven werd Martijn Nelis in stelling gebracht. Zijn schot ging naast.

Daarna was het ook afgelopen ook. Het werd steeds rommeliger en Alliance kon naar hartenlust aanvallen. Het hielp alleen de mooiste kansen om zeep. Vooral Remco van Zijl en Rutger Leeuwe, anders zo trefzeker, moesten zich schamen.

Maar trainer Imro Wielkens is niet afhankelijk van dit tweetal. Gisteren stond Peter Stam op. Stam, ging alleen op doelman Jopp af, maar werd om een onduidelijke reden afgefloten. Tussen twee tegenstanders zou hij een overtreding hebben begaan. Die zelfde Stam scoorde op slag van rust. Geheel vrij in het midden was de schuiver onhoudbaar.

Na de pauze eenzelfde spelbeeld. AIliance miste kansen en RCH was wanhopig op zoek naar de vorm. Op aangeven van Leeuwe maakte Stam na een krap uur spelen zijn tweede treffer. Niet veel later kreeg RCH-speler Edinho Noya de rode kaart voor een charge op Stam.

Met een man minder was er geen houden aan en toen bleek Remco van Zijl ook weer te kunnen scoren. Zowel de 3-0 als de 5-0 maakte de boomlange spits op aangeven van invaller Kiri Kalaitzis.

Imro Wielkens paste goede wisseIs toe. De vierde treffer werd eveneens gemaakt door een verse kracht. Goven Harlaar, de man met de gele schoentjes, die in de, bekerwedstrijd tegen AFC al toesloeg, schoot fraai in. En zo werd de nederlaag voor RCH, met acht goals voor en twintig tegen dit seizoen, nog dramatischer.

Pijnlijk was dat Alliance de laatste minuten hautain ging spelen en de ,afgang nog groter wilde maken met poorten en provoceren. Ze zouden moeten weten dat dit niet past, want vorig jaar zaten ze in dezelfde positie als RCH nu.

Bron: Haarlems Dagblad 1-11-2010
Door Simon Luybé

Zwanenburg pakt periodetitel bij VVC

Door BART SLEGERS.
ZONDAG VIERDE KLASSE - Zwanenburg pakte gisteren bij WC de eerste periodetitel in de vierde klasse C. De ploeg deed dat, met flair, want de Nieuw-Vennepers verloren met 0-7. Spaarnwoude greep naast de titel, want op eigen veld kwamen de Spaarndammers niet verder dan een gelijkspel tegen RKAV. Spaarnwoude had alles in eigen hand met een beter doelsaldo dan Zwanenburg, maar gisteren zat het er geen moment in. Een kwartier voor tijd maakte Richard Gravemaker nog gelijk, maar RKAV was minstens gelijkwaardig aan Spaarnwoude.

Zwanenburg profiteerde dus optimaal met een zevenklapper tegen laagvlieger VVC. Ramon Sanou zorgde voor de 0-1 en Ruben Karelse maakte de tweede goal. Karelse was sowieso de beste man van het veld, want naast zijn tweede treffer was de middenvelder aangever bij de vier goals van Richard Padt. “Het is echt een compliment voor de ploeg dat we deze titel hebben. We hebben er hard voor gewerkt", concludeerde trainer Edwin Eefting.

Onze Gezellen boekte een knappe 1-4 zege bij SVIJ en staat nu tweede op de ranglijst. Erik Koops kopte de 0-1 binnen in de eerste helft, waarna SVIJ verdiend op gelijke hoogte kwam via Patrick van Doorn. Jordy Groen, Job Kuiten en invaller Pascal de Wit maakten daarna het verschil voor de Haarlemmers.

Bloemendaal pakte de vierde zege op rij bij Velsenoord (1-2). Dat gebeurde wel met een donker randje er om heen, want Bloemendaal raakte spelmaker Tim Joon kwijt met een kuitbeenbreuk. Terence Cerson scoorde met het hoofd de eerste goal van de bezoekers. Sebastiaan Thomas knalde al snel de 0-2 binnen en verder dan de 1-2 liet Bloemendaal het niet komen. Ook omdat doelman Bas van Velzen een strafschop stopte van Velsenoord.

DSK speelde bij Beverwijk met 2-2 gelijk, maar daar had veel meer ingezeten voor de bezoekers na een 0-2 marge. Goals van Jaco Houtkamp en Michel van Die bleken dus niet genoeg voor de overwinning. "We hadden zelfs grote kansen op 0-3 en daarom baal ik als een stekker", aldus trainer Theo Beijer.

Geel Wit en DSOV deelden de punten met een 1-1 gelijkspel. Jevon van Dijk scoorde in de eerste helft voor de Vijfhuizenaren, die daarna door een domme rode kaart van spits Bunyamin Gungor verder moesten met tien man. In de tweede helft bracht Aad Bout beide ploegen op gelijke hoogte en dat was de terechte eindstand.