D2 Overbos D3 4-1

De koploper (D2) tegen een staartclub, het leek zo eenvoudig. Dat moest wel een nulletje of tien kunnen worden. Het hoge gras, de wat zware bal en koppige weerstand van Overbos zorgden echter voor een moeizame pot. Er waren kansen te over, want als het middenveld van de D2 eenmaal gaat tikken zijn ze niet te houden. Jan Joris was vandaag goed op dreef; met vooral een paar heerlijke passes zette hij de zeer energieke Youri een paar keer vrij voor de keeper. Ook Robbie, Tim en wie al niet kregen kansen, maar waarschijnlijk door goddelijke ingrepen bleef het 0-0. In de rust gaven de trainers aan dat er vanzelf een doelpunt zou vallen, als we zo verder gingen. Zoals zo vaak kreeg de technische staf gelijk: uit een corner werd het direct na rust 0-1 voor Overbos. Niet verdiend, maar een afgrijselijk scenario begon zich af te tekenen. Gelukkig werd toen het stevige verdedigen van Overbos bestraft door de uitstekende leidsman – de heer Doing – en kregen we een penalty. Aanvoerder Polle kweet zich geconcentreerd en koeltjes van zijn taak. Daarna zagen we – weer – een prachtige aanval die nu een keer wel werd afgerond. Uit een voorzet van Mattijs kopte Jan Joris via de onderkant van de lat raak. Tien minuten later ging Youri alleen op de keeper af, omspeelde hem en wedstrijd was voorbij. Vlak voor tijd maakte een goed doorzettende JJ de 4-1. Geen geweldige partij, maar bij vlagen mooi voetbal. Dinsdag en volgende week zaterdag volgen serieuze krachtmetingen tegen HFC D2 en Olympia Haarlem D2.