C1 op bezoek in de hoofdstad

Om tien uur verzamelen we bij Frans; wat passen er veel jongens op zijn bank. Allemaal in de auto en we zijn op weg richting Amsterdam. Onderweg worden de eerdere uitslagen van Swift doorgenomen. Dat is niet mis: 22 doelpunten voor en maar 4 doelpunten tegen. Een zekere eerbied lijkt op z’n plaats, maar gelukkig stimuleert het vooral de strijdlust.

Het complex van Swift ligt er mooi bij, met naast een gewoon veld ook twee kunstgrasvelden (van het type dat wij ook gaan bekomen bij Alliance). En verder moet je als je wilt parkeren, vooral je chipknip opladen of heel veel losse euro’s meenemen.

Vanaf het begin zijn de spelers van Swift op alle fronten net even een maatje (ook letterlijk) te groot. Ze houden druk op de ketel, spelen vlot over en hebben een stevig fysiek overwicht. Nu zijn onze jongens een niet te onderschatten tegenstander en zodoende blijft het lange tijd 0-0. Sterker nog, we komen een aantal maal dicht bij het doel Swift. Dus 0-0 kan zomaar de ruststand worden. Helaas weet de tegenstander handig gebruik te maken van een foutje van onze kant en verschijnt de 1-0 op het denkbeeldige scorebord.

Dat levert wat onrust op in de ploeg. Gelukkig herpakken de jongens zich snel. En het lijkt erop dat we met deze stand de rust halen. En ons kunnen opladen voor een tegenoffensief in de tweede helft. Echter een goed geplaatst en snoeihard schot uit de tweede lijn bepaalt de ruststand op 2-0.

Na de rust komen onze jongens vol goede moed en met nieuwe tactische inzichten weer het veld in. Maar ze zijn niet de enige met aanvalsplannen... Swift pakt de draad weer snel op. Het beeld van de eerste helft wordt voortgezet, Swift net even sneller en preciezer. En hoewel onze jongens dapper strijden, resulteert het overwicht uiteindelijk in nog twee tegendoelpunten. In een goed slotoffensief krijgen we nog een aantal kansen en lijken we de wedstrijd wat naar ons toe te kunnen trekken. Maar helaas net niet genoeg om in ieder geval een eervolle tegentreffer te maken. Jongens goed gedaan, maar deze tegenstander is (nu nog!) een maatje te groot.