Als je een ‘Ouwe Geit’ nog een keer 'berijden' moet…

Zaterdag 18/09 speelde onze C2 mannekens alweer tegen OG C2 en dat kwam erg goed uit want het gras stond alweer aardig aan de hoge kant en kon wel een goede graasbeurt gebruiken. Eerder waren ze al als tegenstander in de beker en met een keurige 4-0 terug het hok in gekregen. Er werd vandaag dus niet veel anders verwacht.

Nu dan voor de competitie op het programma en waren het vrijwel dezelfde Ouwe-bekende-lieve-leuke-geitjes. Een lekkere overwinning lag dan ook voor de hand. Zeker met nog een sterke diesel binnen de gelederen in de vorm van Cas! Een heerlijke versterking in het toch al zo lekker draaiende C2 team.

Van kiet af aan werd OG op hun eigen helft vast gehouden wat al na een paar minuten resulteerde in een snoeiharde bal onderkant lat en in het netje met het linkerbeen van Tommy (1-0). Het beloofde weer een dolle rit te worden… Echter bleven de in de 1e helft verwachte andere doelpunten uit….. en bleek OG dit keer zeker geen mak lammetje te zijn.

De 2e helft werd een schouwspel van je welste, legio doelpogingen van onze Allianceboys, met ballen die telkens op een miraculeuze wijze net niet over de doellijn wilde rollen. De OG keeper, de kleinste geit van allemaal, hield zijn goal heldhaftig schoon. Uiteindelijk was er toch geen houden aan en nam Marnix de 2-0 voor zijn rekening, maar ook OG zag nog zijn kans schoon en bracht direct wat spanning terug door de 2-1 binnen te lopen.

De C2 raakte er niet van de kaart van en bleef rustig vooruit voetballen. Jesse hield menig OG’er voor de gek wanneer ze hem in 1 actie 5x voorbij probeerde te komen, ze werden er moedeloos van als hij daar dan telkens weer voor ze stond…. De gevaarlijke strakke corners van Justin en Marnix gaven onze luchtmacht mooie kansen en straaljager piloot Kick kopte dan ook een van die ballen stevig de touwen in. Geen houden aan, een beauty om in te lijsten (3-1)!

De geitenkoek was echt op toen Marnix voor zijn 2e succes ging en de bal van dik buiten de 16 vrolijk op zijn slof nam. Met een ‘strakke parabool’ vloog hij over de defensie inclusief de keeper. De 4-1 eindstand, de kool werd gespaard de geit wederom niet..... en vraag me ook af of in de titel 'berijden' niet beter 'bereiden' had moeten zijn... :-)

De C2 heeft nu 5 wedstrijden gespeeld voor beker en competitie en al 34 doelpunten voor en slechts 3 tegen! Koen houdt zijn doel lekker schoon en zit zo vroeg in het seizoen al dik op het niveau van ene meneer Stekelenburg.

Volgende week uit bij DEM wat geen problemen op mag leveren, maar er komen ook nog wat C1 tegenstanders voorbij!

Onze C1 is net zo lekker op weg (1-0 winst op Jong Aalsmeer Utd.), beide teams bezetten in hun eigen competitie nu een gedeelde 1e plek! De weg is nog lang maar het begin staat als een huis!

Het 'verslag stokje' geef ik graag weer door aan.... Pim?