A selectie begint seizoen 2010-2011 voortvarend.

Een verjongde A selectie met nog maar vier 2e jaars A’s van vorig jaar over is goed begonnen aan het nieuwe seizoen. De eerste wedstrijd van de A1 in de beker werd met overmacht maar vooral heel mooi voetbal met 11-0 gewonnen van het dapper strijdend maar overklaste Vogelenzang A1. Met fraai uitgevoerd positiespel werd 90 minuten lang heel gedisciplineerd gevoetbald en kreeg Vogelenzang nauwelijks een kans. De prestatie was des te opvallender omdat 2 belangrijke spelers uit de A selectie, de 2e jaars Robert de Mooij en Timo van Gennep, er niet bij waren! Dit beloofde wat voor het komend seizoen.

Dit bleek gelijk bij de eerste echte test op zondag 11 september. Uit tegen Angstgegner HYS in Schalkwijk liet de A1, ondanks de afwezigheid van weer een paar belangrijke basisspelers, zien wat de woorden veerkracht en strijdlust betekenen. Na een half uur stond men door een paar ongelukkige momenten in de verdediging met 3-0 achter tegen de fysieke sterke spelers van HYS. De meeste kansen waren echter voor Alliance en vlak voor rust werd eindelijk 1 van deze in een doelpunt omgezet.

Na de thee en een peptalk van de beide coaches kwam een ander elftal het veld op. Kalm rondspelend en de zwaktes van HYS uitspelend stond er na 20 minuten een verdiende 3-3 op het scorebord. HYS leek rijp voor de sloop maar de vierde goal van Alliance wilde er ondanks diverse kansen niet in. We speelden tenslotte uit en paal en lat stonden HYS bij.
In de 82e minuut mocht de spits van HYS ondanks duidelijk buitenspel en het vlaggen van onze grensrechter doorgaan waarna keeper Mick, die eigenlijk nog B speler is en steeds beter in zijn spel komt, met een sliding eerst de bal en dan de man speelde. De scheids was onverbiddelijk en ondanks protesten van alles wat een Alliance hart had werd een penalty toegekend en benut.

Met nog 8 minuten te spelen was van een verslagen Alliance A1 echter geen sprake. Vol passie maar ook weer met het nu vertrouwde positiespel werd HYS steeds verder achteruit geduwd en begonnen ook de emoties bij onze tegenstander op te spelen. Binnen enkele minuten stond het 4-4 en toen HYS alles op alles zette om alsnog de overwinning binnen te slepen werd dit kalm afgestraft met nog eens 2 doelpunten! Uit spelen tegen HYS en 4-6 winnen na 3-0 achter te hebben gestaan is echt een topprestatie!

In de A hebben we momenteel een hele krappe selectie. Door een paar ziektes maar vooral door het onverwachts afhaken van een paar spelers en het gewoon niet op komen dagen bij de wedstrijd van weer een paar andere spelers moest men het dit weekend doen met 17 man voor 2 wedstrijden van de A1 en de A2. 6 spelers die al een hele wedstrijd in de benen hadden bij HYS konden gelijk door naar Velsen om in de A2 te spelen. Hoewel men duidelijk vermoeid was bleek de Velsen A2 een maatje te klein voor onze A2 en werd er een mooie 1-6 overwinning geboekt. Dus uit 3 wedstrijden (beker en competitie) heeft de A selectie al 23 keer gescoord!

Het zou mooi zijn als er op korte termijn nog een paar spelers bij zouden komen dus als iemand een kennis heeft die zin heeft in mooi aanvallend voetbal geef dan aub door dat wij bij de A nog plek hebben. Vooral het feit dat we nu maar 1 keeper hebben voor 2 elftallen maakt het allemaal een beetje lastig.