12/09: De Zondag 4e klasse

Spaarnwoude wakker in tweede helft
DOOR BART SLEGERS
ZONDAG VIERDE KLASSE -Spaarnwoude maakte tegen Alliance In de tweede helft een· achterstand goed en speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk. Geel Wit liet in de laatste minuut een overwinning glippen en zag Beverwijk gelijkmaken (1-1). Alliance '22. speelde een uitstekende eerste helft in Spaarndam. Bij Spaarnwoude, maar uiteindelijk moesten de Haarlemmers genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel.

De weer teruggekeerde Rutger Leeuwe maakte de openingstreffer voor Alliance, waarna Boy Molenaar gelijk maakte voor de rust. Toch kwamen de bezoekers weer op voorsprong via Bart Sielcken. In de tweede helft deed Spaarnwoude-trainer Rocco de Vos enkele omzettingen en ging het beter lopen. De 2-2 werd binnen gescboten door de pas 16-jarige Mark Visser. "We werden voor de rust overlopen en hebben in de rust daardoor wat wijzigingen aangebracht waardoor we nog bij na wonnen", blikte De Vos terug op de remise.

SVIJ pakte de revanche van de zeperd van vorige week met beide handen aan bij VVC. De IJmuidenaren wonnen terecht met 2-4 in Nieuw-Vennep. Kevin van Vilsteren schoot VVC nog naar een vroege voorsprong, maar daarna maakten Patrick van Doorn en spits Henk Swier met twee treffers een einde aan de spanning in het duel. Al kwam de thuisploeg nog terug via Ruben Guda, maar Patrick Castricum zorgde voor de comfortabele 2-4. SVIJ-doelman Raymond Schippers stopte nog een penalty in de slotminuut.

DSK speelde met 2-2 gelijk bij het sterke R.K.A.V, dat volgens DSK-trainer Theo Beijer in de bovenste regionen mee gaat doen. Rick Baladin maakte in de eerste helft een achterstand ongedaan en Said Slimane zorgde net na de rust voor een voorsprong, maar de opponent uit Aalsmeer schoot de verdiende gelijkmaker nog binnen. Zwanenburg kon de goede start tegen Bloemendaal gisteren geen vervolg geven tegen Velsenoord. De Zwanenhurgers liepen tegen een 3-1 nederlaag aan. Trainer Edwin Eefting zag zijn ploeg in de eerste helft ondermaats voetballen en zich oprichten in het tweede bedrijf. "Er was in het begin geen beleving en felheid. Dan wordt een wedstrijd winnen een moeizaam verhaal", aldus de oefenmeester. De enige treffer van de bezoekers kwam op naam van Riek van Veen.

Geel Wit was na de verrassing tegen SVI] net niet in staat de zege in Haarlem te houden. Tegen Beverwijk, een andere debutant in de vierde klasse C, werd het uiteindelijk 1-1. Met zijn zesde treffer in twee wedstrijden was spits Jake Willems weer belangrijk voor Geel Wit, maar in blessuretijd schoot Beverwijk de verdiende gelijkmaker binnen.

Bron: Haarlems Dagblad (c)