ALLIANCE C2 ODIN C3 : 6-2 (2-0) : Van frêle jochies en bikkelende kerels

Na de triomftocht door de bekerpoule, 9 punten en een doelsaldo van 26-0, was het zelfvertrouwen en het verwachtingspatroon bij de seizoens-ouverture groot . De eerste aanblik van de tegenstander uit het Heemskerkse was echter nogal imponerend; of ze nu te dicht bij het kunstmest hadden gestaan of anderszins ; ik denk dat ze opgeteld ongeveer 3 meter lichaamslengte meer hadden.We moesten aan de bak zoveel was wel duidelijk.

Eenmaal met de wedstrijd begonnen bleek maar weer eens dat groot en sterk het toch moet afleggen tegen snel en wendbaar. Marnix en Tommy dartelden watervlug door de ODIN-defensie en het “lange-halen-gauw-thuis” – aanvalsspel werd er goed uitgehaald door mn. Waldo en Koen die vanaf de rand van z’n strafstopgebied heel wat ballen kon oppikken. Tegen een dergelijke tegenstander blijkt de waarde van een meevoetballende keeper.

Ook Elvis en Jesse lieten zich niet onbetuigd tegen hun twee meter langere tegenstanders, en Justin kon z’n directe tegenstander –zeker in de eerste helft – goed omzeilen. Al combinerend had Alliance het beste van het spel en dit resulteerde voor rust in twee doelpunten van Tommy, w.v. de tweede uit een corner.

Na rust ging het in eerste instantie op dezelfde voet verder met een fysiek spelend ODIN en een voetballend Alliance. Na een enigszins ongelukkige 2-1 werd ODIN nog opportunistischer en omdat de scheids veel toeliet, moesten we terug. Het werd dus even knijpen met de billen, maar we scoorden 3-1 en vanuit de omschakeling 4-1 ( Jordi en Tommy – een beauty ). Jongens, die snelle counters zijn een genot om naar te kijken.

Het werd nog even 4-2 maar de pijp was leeg bij de tegenstander, en door nog twee goals van Jordi, die zowaar een echte goalgetter wordt op de linksbuitenplek was de eerste winst binnen; twee hattricks en 3 punten….
Gefeliciteerd jongens, het wordt nog een mooi seizoen bij de C2 .