D3 (vermomd als D4) oefent tegen Zwanenburg D4 uit

Zaterdag 4 september 2010, D3 (vermomd als D4) oefent tegen Zwanenburg D4 uit

Eindelijk ging het gebeuren. Na alle schijnbewegingen rond verregende toernooien konden we echt aan de bak. Tot onze grote schrik misten we Jordi, op het laatste moment Lucas en vlak voor de wedstrijd zelfs Ties. Gelukkig hadden we Tim en Martijn, als keeper, mee.
De tactiek was “vliegen”, alles over de vleugels. Links Tim met Bas, rechts Maarten met Timon. Achter Joost, Tijn en Thomas V. Jonte spits en Thomas K kreeg het middenveld onder zijn beheer.
Ik hoopte dat niemand door had dat we met 10 man speelden. Mijn advies om “lui” te spelen stuitte op zeer verbaasde blikken. Toen ik mij voorstelde als D4 werd ik door 7 mannen gecorrigeerd.

Wat opviel in de eerste helft,
Zwanenburg had duidelijk al vaker samengespeeld en was iets groter dan wij. Wij waren veel feller en wonnen alle duels. Mislukte passes werden met extra inspanning weer in balbezit omgezet.
Over links begon het te draaien. Joost poeierde naar voren, Bas won een duel en passte met grote precisie naar Tim die ongeveer op de lijn stond. Tim stoof naar voren met Bas achter hem aan.
Het voorzetten richting penaltystip werkte nog niet helemaal. Jonte stond er wel steeds. Tim sloeg bij de achterlijn rechtsaf richting doel en zette pas op het laatste moment voor. Jonte kreeg kansen maar miste geluk. Een goede keeper. In een variant trok Tim naar binnen en scoorde in de verre hoek, 0-1.
Aan de rechterkant kwam Maarten op stoom. Thomas K had het middenveld in bezit, samen met Timon die vandaag twee keer zoveel duels uitvocht als de rest en er nauwelijks een verloor. Thomas V kreeg veel aanvallen te stoppen en stond zeer geconcentreerd te verdedigen. Met de hulp van Timon was hij niet te passeren. Tijn zorgde voor de snelheid, want eigenlijk waren alleen de counters van Zwanenburg nog gevaarlijk. Na een misverstand achter werd de prima keepende Martijn gepasseerd, 1-1.
Wij waren niet onder de indruk. Maarten loste een krakend schot. Jonte leek binnen te tikken, maar de keeper redde. Tim met zijn zoveelste rush naar voren, soleerde en schoot onhoudbaar in de hoek, 1-2.
Even later over rechts. Maarten naar Jonte. Jonte met mooie assist naar Tim. Hoek kiezen, 3-1.
Redding van Martijn aan de andere kant, uittrap op Thomas K, verlengd naar Jonte, twee man voorbij,
Mooi overzicht gehouden door Jonte, assist op Maarten, BOEM, 4-1. Maarten was los.

Wat opviel in de tweede helft,
De coach besloot de machine te verstoren. Tijn en Jonte omwisselen, Thomas K rechtsbuiten, Maarten middenveld. Vertwijfelde blikken bij de mannen: deze coach spoort niet. Hoezo geen monsterzege?
Ik was ondertussen benieuwd hoelang dit hoge tempo nog volgehouden zou worden.
We begonnen fel en Thomas K brak door, zou gaan scoren en werd onderuit gebeukt. We groeven Thomas weer op en Tijn nam de penalty. Tijn schoot prima in, maar de geweldige keeper koos de goede hoek en stopte. Maarten schoot de rebound in, maar wist de bal voor het hele doel langs te suizen.
Nu volgde een optreden van Martijn die de ene na de andere redding moest doen. Jonte lichtte op bij iedere hardslag en had beide handen aan de noodrem. Joost zag de bal nauwelijks meer door de stoom uit zijn neusgaten en Thomas V bleef overeind en iedereen verbazen.
Tim stuurde nu Bas naar voren. Er werd langs de lijn een comité opgericht om Tim voor de D3 te behouden. We speelden weer op de helft van Zwanenburg. Dat dit geen slecht team is bleek uit twee counters, een solo en een mooie combinatie waarbij onze verdediging overlopen werd en waar ook Martijn geen antwoord op had: 2-4 en 3-4. Dit ging mis.
De coach wisselde Maarten en Thomas K terug. Tijn en Jonte hadden zelf al een afspraak gemaakt.
Joost antwoordde met een streep van een pass over het hele veld precies in de voeten van de onvermoeibare Tim. Een fantastische solo, weergaloos langs de keeper. Helaas moest de bal ook nog in de kruising. Tim schoot een deuk in de buitenkant paal en zijn humeur. Pas 3 minuten later was Tim hersteld en schoot hij solerend de 5-3 binnen.
Dat kan ik ook dacht kilometervreter Timon en slalomde langs 6 spelers en schoot 6-3 binnen.
Tevreden spelers, ouders en trotse coach: dit wordt een mooi seizoen!

Groeten van coach Wouter