F3 houdt de “0” en mist geen kansen


De geheel vernieuwde F3, bestaande uit de onderschatte spelers uit de F7 en de F8, aangevuld met twee geweldige nieuwe meiden, maakte een bemoedigend debuut tijdens het HFC-kick off toernooi. We speelden tegen allemaal (schaduw-) selectieteams van HFC en – dat moet gezegd – daar is de F3 in deze fase van het seizoen nog niet helemaal tegen opgewassen. De F3 legde het accent op de verdediging, waarin achtereenvolgens Mika, Maxime en Gijs als keeper excelleerden. Mika liet zien dat hij veel op uittrappen had geoefend.

Wij hebben erg veel spelers met groot verantwoordelijkheidsgevoel, zodat er op een gegeven moment niemand meer voor stond en wij eigenlijk niet op doel schoten. Het positieve daaraan is dat we geen enkele kans gemist hebben en in aanvallend op zicht de ‘0’ hielden. Toch houdt de technische staf veel vertrouwen in onze aanvallers. Rif, Gijs en Anna, af en toe ondersteund door Maxime, zullen zich tot een geweldige aanvalslinie ontwikkelen.

Helaas was dat nu nog niet helemaal het geval en de HFC-tegenstanders hadden geen enkel medelijden. Ondanks manhaftig verweer van Kit, Luca en Ole achterin werd er regelmatig gescoord door onze 4 tegenstanders. Petje af voor de mentale weerbaarheid van onze spelers! De sfeer bleef goed, er werd niet gemopperd en de ouders stonden als één man achter deze jonge helden. Met name onze nieuwelingen Sterre (die bijna doormidden-geschoten werd) en Jill,( die een uittrap op haar achterhoofd kreeg) toonden zich bikkels. Zonder een spier te vertrekken richten zij zich weer op. Vooral Sterre werd zo hard geraakt dat haar coach met grote vreze het veld insprintte, maar ze huilde niet eens!

Volgende week VSV F5 uit en dat is hoop ik een ander niveau