Jong talent op weg naar de top met dames 1?

De meiden van de MA1 en de MC1 komen steeds vaker een kijkje nemen bij de Dames 1 van Alliance’22. Afgelopen seizoenen deden ze alleen mee in noodgevallen. Dit seizoen lijkt dat heel anders te gaan worden met nieuwe coach en trainer Henny Ruckert aan het roer.
Zondag 22 Augustus begon het seizoen voor de Dames 1 met een onverdiende nederlaag bij DSS. 1-0 verloren, met maarliefst 4 meiden uit de MA1 en MC1. De linksback Joy Beekelaar en middenvelder/aanvaller Milou te West zijn beide 16 jaar en zitten in de MA1. Joy lijkt na 1 wedstrijd al klaar voor meer, ze speelde de hele wedstrijd lang en het was erg goed! Duels werden gewonnen, ballen werden netjes ingeleverd bij teamgenoten en er werd zelfs nog een bal net voor de doellijn weggehaald. Milou werkte zoals altijd erg hard en kwam tegen het einde van de wedstrijd zelfs nog twee keer in scoringspositie. De meiden uit de MC1 kregen wat minder speeltijd maar deden het voor twee veertien jarigen zeer goed tegen grote en fysiek sterke tegenstanders.

Precies één week later speelt de Dames 1 bij het Haarlem stadion tegen Olympia Haarlem Dames 1. Wederom doet de jeugd mee, Susan Verbeem uit de MC1 doet al voor de derde keer mee! Fréderique Wiebes hoopt vandaag echt haar debuut te maken na afgelopen donderdag al op de bank te hebben gezeten. Uit de MA1 doet Milou te West wederom mee. Olympia Haarlem is een fysiek zeer sterke tegenstander maar de jonge meiden hielden zich erg goed. Milou had al een wedstrijd met haar eigen team erop zitten maar kon toch nog de hele tweede helft mee spelen.
Fréderique Wiebes is met afstand de jongste die mee zal spelen in het Dames 1 team. Ze is pas 12 jaar en nu al goed genoeg om mee te doen! Gelukkig hielden zij en Susan Verbeem zich prima staande in deze zware wedstrijd waarin niet alleen de tegenstander maar ook het weer erg vervelend was. De wedstrijd werd dan wel onterecht verloren met 4-2. Maar als je de kansen er zelf niet inschiet doet de tegenstander dat wel, zo blijkt maar weer eens.

De jonge meiden hopen beide dat ze vaker mee mogen spelen, maar willen voorlopig zeker nog niet weg uit de MC1. Wel snappen ze dat ze heel erg veel kunnen leren en dat het niveau toch wat hoger ligt dan waar ze normaal mee te maken hebben.

Een van de vaste waardes in de Dames 1; Heidi de Haan geeft aan dat jonge en talentvolle meiden altijd welkom zullen zijn. Zeker als ze zo rustig aan de bal kunnen blijven onder de ‘druk’ die het in de Dames 1 spelen met zich mee brengt. Klasse! Vooral de techniek en de rust aan de bal wekken veel indruk. Ze hoopt dan ook dat de jonge meiden mee kunnen blijven doen als ze een versterking zullen blijken voor het elftal. En dat ze nog veel bij zullen leren van alle ervaringen die ze opdoen.

Wanneer de jeugd de kans krijgt en ze zich blijven ontwikkelen zullen de meiden uit de Dames 1 zeker moeten oppassen! Maar voorlopig is het nog veel te gezellig in de MC1 en de MA1.