F9 is de beste van Wognum!!!!!!


Op zoek naar een nieuwe sponsor voor Alliance vond de F9 zich op Hemelvaart terug in het veelbelovend klinkende plaatsje Wognum. Daar vond bij een lekker fris voetbalweertje het Spartanen-toernooi plaats. Om tot 8 man te komen moest coach Roger een beroep doen op een paar huurlingen van de F8 (Omar, mans en Luca), die hem en zijn discipelen graag terzijde stonden. Deze F9-F8 combinatie voetbalde alsof ze al jaren samenspeelden. Het eerste slachtoffer werd de Spartanen F7. Twee goals van Justin en twee van Omar en dan mochten die jongens nog niet mopperen dat het daarbij bleef.

De wedstrijd tegen Beemster F4 kende een interessante uitdaging. Er liep bij hun ineens een jongen rond die als tweedejaars E pupil niet zou hebben misstaan. Een reus dus. De coach van de tegenpartij gaf aan dat de jongen ‘volgend jaar inderdaad naar de E-tjes zou gaan’. Hoongelach was zijn deel. Enfin, de Alliancers stroopten de mouwen op en na tien minuten hadden wij intens medelijden met die grote jongen. De dappere meiden Luca en Floor deden geen stap opzij en kleunden elk duel er in en Max en Mans cirkelden als (veel snellere) horzels om hem heen. Keeper Tiemo kreeg uiteindelijk niet eens zoveel te doen. We zagen een werkelijk prachtig openingsdoelpunt van Justin na een voorbereidende solo en mooie pass van Tijn. De onnavolgbare Justin breidde uit naar een hattrick en Omar ramde de laatste binnen: weer 4-0! In de afsluitende wedstrijd tegen Oosthuizen zou een gelijk spel volstaan voor de 1e prijs. Coach Roger koos echter voor het beproefde offensieve concept. Veel dreiging van o.a. Tijn leidde niet direct tot een doelpunt, maar omdat Tiemo en de twee dames achterin alles controleerden hoefde keeper Max nauwelijks van het gras te komen (hij lag languit de wedstrijd gade te slaan). Na een handige actie van Omar werd het 1-0 en uiteindelijk bekroonde Mans zijn goede toernooi ook met een doelpunt: 2-0 eindstand.

Aangezien de F2/F5 en ’s middags de E3 en de E5 ook toernooiwinnaar werden kunnen we wel zeggen dat Alliance ’22 zijn visitekaartje heeft afgegeven. Het wachten is nu op het telefoontje uit Wognum.