F8: “We zijn er bijnaaaaa….!”

Geconcentreerde, maar onbevreesde koppies vooraf. Dit zijn geen timide Tukkers: dit is de fantastische F8. Twee opdrachten vandaag van de coaches: lol maken en binnen twee minuten scoren. Tot afgrijzen van de JAU-coaches schoot ‘laatste man’ Tristan inderdaad na twee minuten raak. Daarna was het tijd voor de Twan-show. Gesteund door de al evenzeer wervelende Mans besloot hij in hoog tempo de JAU-verdediging tot wanhoop te brengen. Hij dribbelde rondjes om iedereen heen en scoorde 4x op rij. Ruststand 5-0.

In de 2e helft kwam JAU wat steviger op gang. Gijs ging nu keepen in plaats van Mika en die Gijs kreeg ineens het nodige te doen. Luca en Kim verrichten weer eendrachtig hun stugge en voor de tegenpartij ontmoedigende verdedigingswerk en Tristan was zoals altijd overal. Maar kort na rust was iedereen even ergens anders mee bezig en kwamen er 4 spelers vrij voor Gijs zijn doel. Dat was niet eerlijk en wel 5-1. Het werd een echte wedstrijd en dan krijgt Omar meestal zijn bevlieging: 6-1. Rif werkte als twee paarden; de laatste weken is hij geweldig op dreef en hij werd ‘beloond’ met een tand door zijn lip, toen hij zich manmoedig in het gewoel stortte. Het werd 6-2 en door een vrije trap van Twan tenslotte 7-2.

Uiteindelijk kon aanvoerder Fenna toch de kampioensschaal niet heffen, want concurrent Overbos heeft van Zwanenburg gewonnen. Woensdag aanstaande om 16.00u hebben we bij RCH uit een punt nodig om (ongeslagen) kampioen te worden. Neem broertjes, oma’s, de buren en een paar toeters en spandoeken mee.