Alliance '22 tegen Schoten wordt de kraker

Het wordt aanstaande zondag een dag van beslissingen in de vierde klasse D. Zowel bovenin als in de onderste regionen is de spanning om te snijden.

Alliance '22 hield ternauwernood een punt over aan het duel met Spaarnwoude: 3-3. Peter Stam zette Alliance tweemaal op voorsprong, maar Joey Hogenboom en Jordy Lemmers brachten de Spaarndammers weer op gelijke hoogte. B-junior Mark Visser gaf de puntgave assist voor de tweede goal van Hogenboom. Felix Huizinga bracht uiteindelijk nog redding voor Alliance.

Omdat Schoten in de slotfase met 2-1 won van Bloemendaal, wordt de wedstrijd aanstaande zondag tussen Alliance en Schoten van vitaal belang voor rechtstreekse degradatie. De verliezer speelt volgend jaar een klasse lager. Bloemendaal kwam via een penalty van Tim Joon nog wel op voorsprong, maar Mo Massaal en Ishan Yazar ·(93ste minuut) brachten heel Schoten in extase.

Ook bovenin is het nog niet beslist, want United/DAVO verloor van Zwanenburg met 2-1. De Zwanenburgers zijn door deze uitslag officieel veilig na een bewogen seizoen. Najib el Yousf zette United wel op voorsprong voor de rust, maar na de thee was het inbrengen van spits Ton Hendriks een slimme zet. Casper Karelse en Hendriks bogen de stand om en door de nederlaag moet United in eigen huis winnen van concurrent SVIJ om directe promotie naar de derde klasse af te dwingen. Anders wacht de gehate nacompetitie met veel extra duels. Kampioen Olympia Haarlem deed zijn plicht bij DSK, want de bezoekers wonnen met 1-2. Als DSK had gewonnen, hadden ze in punten over United heen gegaan en kon de ploeg van Theo Beijer zelfs nog direct promoveren. Maar Melvin Jordaan zette Olympia Haarlem op voorsprong nadat DSK al vele kansen om zeep had geholpen. Jerry de Groot maakte er 0-2 van en Melvin van Lent maakte het nog even spannend, maar meer zat er niet in voor de thuisploeg.

"Het is jammer, want we kregen genoeg kansen om een doelpunt te maken in de eerste helft en dan weet je dat het lastig wordt als je scherpte mist.", aldus Beijer. De Brug verloor kansloos van Velsenoord. De Haarlemmers zijn al gedegradeerd, maar tegen het stugge Velsenoord hadden ze geen kans.

Zondag 02 mei 14:00 Alliance 22 1 - Schoten 1 locatie: Haarlem Stadion

Bron: Haarlems Dagblad (c) 2010